Kattpussar och elvakaffe

Idag är jag ledig. Det var jag igår också i princip. Hade bara häcken full från fm till em med datorleveranser, brandskyddsmöte och möte med ledningsgruppen på jobbet. Så ”ledig” kanske jag inte var trots allt. Men jag mäter ofta ledighet i kväll och helg och kvällen hade jag fri i alla fall.

Tur det för jag hade fest med Claes, Daniel och Zarina. Vi hade bokat detta långt i förväg eftersom hon och jag aldrig har ett schema som stämmer med den andres. Men nu fick vi till det och i tisdags tog vi en sväng ut till Bergvik och handlade ingredienser och igår så stod hon vid spisen, jag handräckte en smula och hade hand om dukning och drink före maten (det blev Aperol Spritzer igen). Marockans kyckling med ris blev det och gott vin till (Gustave Lorentz, Gweurtstraminer igen). Tror alla blev proppmätta.

Soffan nästa och lite Londonbilder, lite mer att dricka och en väldig massa tjôt och tôl, precis som det skall vara. Gänget vinglade väl hem vid halv tolv, tror jag och kvar var jag, katterna och disken.

Den sistnämnda har jag tagit hand om idag. Varit uppe sedan klockan åtta då ventilationen skulle kontrolleras i lägenheten. Går inte att sova i alla fall med hissnissarna där ute som borrar, bankar och för ett herrans oväsen med sitt pågående hissbyte. Enda fördelen är väl motionen man får genom att man är hänvisad till trapporna i en månad.

Snart kommer gästerna till dagens elvakaffe också. Det är Kerstin som kommer bland annat eftersom hon är här inför Daniels 40-årsdag på lördag. Han kommer med också såklart om han vaknat och så kommer mor och Lennart. Det skall bli trivsamt och denna gång skall jag bjuda på kaffebröd, det jag aldrig gör annars, men idag blir det wienerkammar, chokladsnittar och resten av efterättskakan från igår som Zarina köpte på kondiset här borta.

En tur ut och handla blir det också, men sedan skall jag pussa katterna resten av dagen tror jag. Inte för att de blir så glada över det, men jag blir och det är detta som räknas. Lilly har inte mycket att sätta emot som är så liten, men Nemi är det värre med. Åtta kilo katt (eller mer?) pussar man inte ostraffat 🙂 Fast hon kan ta det också om situationen kräver.

Helgen blir lite delad eftersom jag tagit semester på lördag för att fira Daniel. Kan vara skönt att få lite blandad ledighet. Vi får se om vädret är OK också, eller om dagen regnar bort. Kan hoppas inte.

Ledigt = SOL!!

Jösses, solen skiner och jag är ledig. Det måste vara något som är fel någonstans. Alla rapporter påstod att det skulle regna hela helgen. Men, det är inte försent för det än. Det är bara förmiddag och innan jag hunnit dricka ur muggen med elvakaffe så kanske molnen blåser in från Skottland (där regnväder ofta kommer från) och återställer allt.

Men jag ska väl försöka ta en sittning på balkongen, där kan man ju vara i de flesta väder utom när det är gassande sol. Då blir det alldeles för varmt.

Igår var jag till Lennart på fredagsfika. Mor var inte hemma, hon hade rest till väninnorna i Uddevalla över dagen, men det hindrade inte att det blev kaffe i alla fall. Daniel var ju precis hemkommen från sjukhuset enligt uppgift, så han var inte heller med och fick sig något av bordets håvor. Där fanns till och med vildsvin, dagen till ära! 🙂 Vi tog även en sväng med bilen så att Lennart fick känna hur den beter sig när den krånglar med accelerationen. Nåt är det ju. Måste beställa besiktningstid också så jag inte glömmer det. Har feb-juni på mig och snart är det redan juni.

Eftersom det var regn av och till igår så passade jag på att se över datorparken. Nu fungerar alla maskinerna med nya bredbandsroutern, både trådlöst och fast. Fick till och med in både Boxxe Boxen och Bluray-spelaren på det trådlösa och nu kan jag streama musik från musikbiblioteket på nasen, eller visa Youtubeklipp på TVn. Hm, fantastiskt… Stavningskontrollen reagerar inte på ”Youtubeklipp”… det är alltså såpass vanligt att man skriver det. Hahaha. Men ”Bluray” gick inte.

Har också signat mig för Spotify, nu när jag inte behövde ha ett Facebook-konto för detta. Jag är ju, som alla vet, en av fem människor på jorden som inte har Facebook.

Idag skall jag tvätta och försöka se vart vattnet som rinner fram under maskinen kommer från. Om det är en slang som läcker lite eller vad. Jag hade inte planerat att behöva skaffa en ny tvättmaskin, även om den har ganska många år på nacken vid det här laget. Den fick jag av min snälla mormor en gång i världen. I övrigt ska jag ta det lugnt och klappa på katterna. Antingen tar jag en tur till Daniel på fika idag eller så blir det i morgon i samband med att jag ska ut och göra en del annat. Vi får se, jag ska höra med honom vad han säger. Antar han sitter i soffan och har ont :\

Nej, solen var det. Balkongen nästa då. Vi hörs!

Ledigt = Regn

Sådär. Då har jag avverkat veckans arbetspass och kan vara ledig ett antal dagar. Fyra noga räknat och växel. Jag skall inte vara på plats förrän måndag eftermiddag och det passar mig utmärkt. Helgen skall innehålla regn har jag förstått och det ger mig möjlighet att göra flera saker. Dels kan jag läsa en bok eller tre. Eller så kan jag se på lite film (fick Les Misérables med posten igår och har Yes Man på lån av en arbetskamrat) eller nån TV-serie (Game of Thrones säsong 1 kanske… eller Merlin säsong 4-5).

Passar inte det kan jag spel spel eller ägna mig åt ett eller fyra projekt som jag har på gång. Däremellan kan jag klappa katterna så att de också får ta del av att jag är hemma hos dem och kan mysa. Musik kan jag också rota lite med. Eller kameran. Möjligheterna är svindlande.

Regnar det kan jag sätta mig på balkongen med en mugg kaffe, en filt och antingen en bok eller laptopen. Finns faktiskt inte mycket som är mysigare än att höra regnet skvala och slippa att vara ute i det. Ack ja, detta skall bli min helg i alla fall. Det är inte så många kvar nu innan det bär av till London. Daniels födelsedag, jobb såklart och sedan är det midsommar där jag bjudit familjen Plutt på en rundtur i Mariebergsskogen och sedan lite festmat här hemma.

Daniel har jag kört till Arvika idag så att han får operera sitt bråck igen. Hoppas de gör det bättre denna gång så vi slipper dit igen. Vore inte fel att slippa tror jag. Regnet kantade vägen både dit och hem, men det var inte så jobbigt att köra. Ett rådjur skuttade över vägen visserligen, men det var en bit framför så det var ingen fara.

Det enda som varit jobb idag var mitt veckobesök hos min kund och ett personalmöte. Så nu har jag helgen. Redan. Det är bara torsdag 🙂 Vi får väl se vad, om något, av allt jag föreslagit som jag hittar på.

Vårfint

Dagen började trivsamt med att Daniel bjöd på kaffe i Stadsträdgården. Det var inte så väldigt varmt, egentligen, men om man satt direkt i solen och den inte var i moln gick det faktiskt att njuta en stund. Kaffe är ju aldrig fel oavsett. Igår hade jag både ätit frukost och gått en promenad på 7,5 kilometer och haft en stund att slappna av på innan det blev elvakaffe. Eftersom jag jobbade till över halv tolv i natt så hade jag ingen lust att gå upp klockan åtta idag dock…

Vi var en sväng till Jula också, för han ville ditt och kolla saker. Inte mig emot för jag skulle ändå ut till Plantagen. I och för sig i varsin riktning, men om man ändå ska ut så ska man och då kan man göra båda samtidigt. På Jula hittade jag dessutom en bra vattenkanna att ha på balkongen och en vattenspruta som säkert är bra till alla mina blommor. På plantagen köpte jag dessutom att lass blommor så att jag kunde få fint på balkongen.

Väl hemma var det bara att ta fram dammsugaren och göra fint. Så nu har jag såväl dammsugit överallt som torkat alla golv. Det blev jättefint tycker jag. Balkongen fick sig en extra putsning så att den skulle vara fin nu när det går att sitta därute och fika om man vill. Alla blommorna fick plats i blombänken och jag blev riktigt nöjd. Det är alltid så trevligt så här års när man kan börja göra i ordning därute. Det är ju trots allt som ett extra rum. Katterna gillar ju att sitta där ute och gotta sig, men kanske de blir sura nu när de inte kan sitta på blombänken. Jo, Lilly kan, men knappast tjocka Nemi.

I helgen tappade jag nåt kilo också på vägen till mitt ultimata mål. Nån gång kommer jag dit, det vet jag. Sakta och säkert är bättre än hastigt och sedan gå upp igen. Har ändå lagt på mig över julen och kanske något ytterligare fram till Påsk. Men, det ska vara värt att leva också och då får det ju slinka med nåt gottigt också.

Så nu tar jag mig kaffe och tar det lugnt medan Nemi sitter nedanför mig och pratar med en väldigt strid ström av Mjau och Mjäk. Inte för att jag vet vad hon vill, men det är gulligt. Lilly lade sig i sängen i stället och håller som bäst på att putsa sig och bli vacker. Båda två fick godis när jag var klar med städningen, så som de är vana att få, Så jag tror mest att hon vill ha lite uppmärksamhet.

Jag träffade katten Keiko härom dagen också när jag var till Jimmy och Emeli på förmiddagskaffe. Det var i söndags. MJAU sa hon och sprang emot mig och gav mig stryk. Det var ingen fråga om att hälsa där inte, eller så var det precis så hon menade. Kom in och få lite klös innan kaffet! Loke sprang omkring med sin gåvagn och det är bara en tidsfråga innan han springer av sig själv. Helt klart har han balans nog för det. Det var trevligt att ta en fika så där på söndagskröken. Det är för sällan bara.

Jimmy visade mig sin nya server och hur Windows 8 fungerar. Så nu är jag sugen på att byta hemma, både server och operativ, men även hårdvaran i min vanliga dator. Får passa på om det blir något bra erbjudande på Komplett.

Ack ja. Vi får se hur det blir.

Är det vår nu?

Nu har det varit hyfsat väder några dagar, även om det blåser kallt och är man inte mitt i solen så känns det inte speciellt skönt. Det är ett tag kvar till dess det är lika varmt som de bästa dagarna när jag var i London, men kanske är vi på väg dit.

Det verkar som om våren bara blir senare och senare. Snö i april känns inte som en bra idé, men det hade ju även kommit lite i London bara en kort tid före resan. Problemet är att folk vill ha vår. Nu. Men vad man vill är inte vad man får, oftast.

En sak är ändå säker och det är att promenadsäsongen är här och det är dags för mig att få några mil innanför västen innan det är dags för nästa resa till London. Det är alltid bra att gå mycket innan och vänja sig vid att vara på benen långa stunder. Det är så när man semestrar i en storstad. Jag skulle till och med vilja påstå att det inte är semester att åka till London, men det är något annat än att gå här hemma och skrota.

Daniel och jag har idag i alla fall sett det tydligaste vårtecknet. Brevbäraren i kortbyxor. Nu var det visserligen Postiljohan och han använder väl det långt in på hösten eftersom han ligger som en rem på sin cykel hela dagarna. Men ändå. Nu återstår bara att invänta den svartvita flugsnapparen. Undrar om det räcker med 300 mm för att få en bild av den eller om jag behöver mer. Då blir det ingen bild för när objetiven går upp i 70-tusenkronorsklassen kan det kvitta.