Nu är det Jul

Så var julen här. Ingen snö, såklart, så någon direkt julstämning finns inte. Elvakaffet blir julkaffe, annars är det inte mycket som påminner om att det är Julafton idag, om man bortser från gran och andra juldekorationer. Skinkan blev klar igår enligt traditionen, även om det var på ett hår när den nya digitala termometern jag fick av mor inte heller ville fungera, precis som den förra. Jag är inte ensam om dåliga erfarenheter på den fronten heller förstod jag på Facebook, men så kan det vara. Har en vanlig, analog termometer också. Däremot testade jag den andra digitala reservtermometern, som jag hade tänkt lämna tillbaka eftersom jag fick en i tidig julklapp och den visste tydligen hur man skulle mäta tempen. Så vid 71 tog jag ut skinkan och så fick det vara bra med det.

Tack vare det verkar allt blivit perfekt och jag fick min traditionsenliga skinkmacka med varm, eller i varje fall ljummen skinka i går kväll. Hade gjort en liten kaviarlåda också, men ”liten” var nog fel ord för det märktes knappt att jag åt av den. Nåja, matlåda behövs även efter jul och jag jobbar från Annandagen fram till söndag, plus årets sista två dagar. Inleder det nya året med att vara ledig i fyra dagar dock och det är inte fel alls.

Katterna jag fått julgodis och de verkar må bra av att husse är hemma hos dem och kan klappa på dem så ofta det bara går. Det är inte mycket de behöver de där båda men mat och omtanke är väl på listan, strax efter godis ;). Motion får de genom att jaga varandra lite då och då. Lilly fick lite julskinka igår hon också och det verkar som om den blev godkänd. I dag får de vara ensamma en liten stund då jag är bortbjuden på julmiddag, men de lär väl sova en stund då kan jag tro, så att de har energi nog att busa  i natt.

Så var det med det. God Jul på er alla!