Ett år har gått

Då var det här året slut och det är dags att summera. Det finns inte så mycket att se tillbaka på kanske, men några saker står väl ut i alla fall. En trevlig resa till London exempelvis, med ”alla”. Fredrik, Claes, Zarina och Daniel följde med mig på 10 dagar i den fantastiska staden, där vi hade skoj och bra väder hela tiden. Inte illa och vi fick träffa både Gino, Grant och vår baronessa, Tracey. Nu dröjer det till nästa gång, men tillbaka skall i alla fall jag någon gång.

Ny bil blev det också. Den gamla Saaben hade gjort sitt och blev ersatt av en Volvo. Ja, jag som inte ens gillade Saab frän början tyckte det var lite synd att byta märke, men då bilen inte längre tillverkas, då är det inte mycket att göra. Så det blev en Volvo V50 och jag får lov att säga att jag är nöjd med den. Vi gjorde en tur till kusten jag, Daniel och Zarina och det var inga problem alls. Såg hällristningar i Tanum och käkade räkor i Smögen och sedan tog vi oss hem igen.

Så blev Lilly dålig och fick sluta sina dagar… Det fattades fyra dagar till födelsedagen när det inte gick längre. Njursvikt och det kan man inte bota sade veterinären. Så det var lika bra för henne att hon fick sova och slippa ha ont och må dåligt. Jag saknar henne så mycket och de nästan 16 år vi fick tillsammans kommer alltid att vara fina minnen. Nemi och jag kämpade vidare, men plötsligt blev även hon sjuk. Varför vet jag inte och det lär jag inte heller få veta. Bara två månader senare, 11 oktober (på Jimmys födelsedag) fick jag ta farväl även av henne. Livet kändes inte rättvist då.

Så nu har jag inga katter längre, utom en mjukiskatt från Ikea som heter Gullrumpa. Hon säger inte mycket och jag behöver inte städa kattlådan eller köpa kattman åt henne. Så vi får väl se vad 2020 har i beredskap när det gäller fyrbenta kompanjoner. Det finns massor där ute och kanske även en eller fem till mig också. Vi får som sagt var se. Jag har i alla fall inte ätit en enda godisbit på hela 2019 och det får väl amses vara en prestation.

Kattlös Jul

Ja nu är Julen här och alla tomtarna myser. Jag tror inte att de fryser, för ute är det varmt och regnigt. Ingen snö och julkänslan vill inte infinna sig. Det finns andra orsaker till det också, naturligtvis och att jag inte har katterna kanske är det främsta av dem. För första gången på många, många år har jag en jul utan katt och det känns konsitgt. Alltid förr har de varit där och inväntat både godsaker och julkramar och pussar. I år är det tomt och dystert.

Traditioner är till för att brytas och jag har brutit två redan… Jag har inte bakat mitt vanliga julbröd, för det orkade jag inte och när tid ändå fanns, då kände jag att det inte var så viktigt. Sedan såg jag inte min julfilm igår och kanske ser jag den idag i stället. Nej, katternas frånvaro gör att saker inte känns likadant som tidigare. Vad som sker nästa jul, om jag lever, det vet ingen, men kanske har jag andra katter då vid min sida. Jag vill ju ha katt, den saken vet alla.

Så jag har firat lite stilla och idag har jag i alla fall ätit min jultorsk och den här gången fanns ingen fisktiggande katt på bordet. Skall göra köttbullar sedan och samma katt gillade ju även köttfärs och i år är bordet kattlöst. Tracey gav mig fyra julkulor i födelsedagspresent och på dem finns katterna. Två med Lilly och två med Nemi. De hänger nu längst uppe i granen som jag köpte på IKEA och där hänger de bra och på sätt och vis är katterna med mig, trots allt.

Sedan får vi se. Jag har redan kikat på nya familjemedlemmar hos Hemlösa Tassar och även om det inte blir Micha, Ester eller Malva, så blir det katter från Karlskoga med omnejd. Den saken är säker. God Jul!