Semester

Nu är det semester. Eller ja, jag har haft redan några dagar så här efter Midsommar. Tre veckors ledighet är inte fel, även om jag kanske inte kommer att vara ledig i ordets bemärkelse. En resa till London stundar och där får man veta att man lever, så det är tur att jag har en vecka att hämta mig på innan jag skall tillbaka till jobbet.

Fem personer är vi som skall resa, så det bli ingen dans på rosor. Flera viljor och allt det där, men jag överlever säkert. Vi skall träffa Tracey i alla fall och hon har hotat med stor fest på lördagen och då måste vi ha medeltida klädsel. Ack ja, men jag får stå ut. Det är en gång och aldrig mer så jag får inte klaga.

Ni som vill veta vad som händer får väl läsa resebloggen som vanligt. Ni finner den på http://reseblogg.londoninfo.se/

Tjo!

Slut på Coop-tisdag

Ja, då kom vi till den dagen då det inte är någon idé att planera in ett besök på Coop bara för att det är tisdag. Rabatten för medlemmar denna dag är borta och har ersatts av dubbla poäng. Jag tar hellre en 5% rabatt före extra poäng – alla dagar och utan tvekan. Så det blir den dag som passar mig i stället hädanefter och om det är en tisdag, så okej, men jag planerar inte in att det måste vara så. Daniel, som alltid brukar följa, med håller med mig och senaste tisdagen hade det dessutom spelat roll. Inte den unge mannens i kassan fel, utan Coop i stort.

Skit samma, det finns annat att hänga upp sig på för den som vill. Just nu skiner solen i alla fall och det skall bli grill hemma hos nyss nämnde Daniel och jag ser fram emot att träffa gänget. Det är dessutom på tiden, eftersom vi har en Londonresa om mindre än två veckor och har inte haft någon som helst tid att planera tillsammans. Så det blir grill med planering idag. Ser fram emot att se vad de andra har för önskemål och hur vi kan pressa in dem på våra tio dagar. Tracey lägger ju beslag på den första kvällen, eller ja, lördagen (vi anländer en fredag) och jag ser fram emot detta med bävan.

The Medieval Banquet är en företeelse i Londons St. Catherines Docks (granne med Tower of London) och det är dit vi skall. Hon fyllde ju 50 år förra året och nu är det dags för oss att få vara med och fira detta. Jag ser inte fram emot det direkt, eftersom det är medeltid som gäller även i klädsel och underhållning/mat osv. Jag föredrar en lugn kväll i goda vänners lag framför en högljudd tillställning med alltför mycket stökiga människor. Jo, jag vet hur det blir och jag är inte ensam om åsikten i gänget, men har nu Tracey bestämt detta, så får det bli så. Hon står för notan, så det är inte läge att tacka nej.

Misstänker för övrigt att detta är en del i att jag har högt blodtryck eftersom stress är en faktor, av vad jag har hört. Så när vi kommer hem kanske jag kan ägna sista semesterveckan åt att slappna av. Katterna är experter på det och ligger just nu på balkongen och njuter. Det finns inget så avslappnat som en sovande katt och jag avundas dem båda två. Nåja. Köttet vi skall grilla ligger i kylskåpet och gottar sig i marinad och Daniel har fått med sig vinet och brödet och han hade redan 2 kg potatisgratäng att värma på, så jag får väl se fram emot detta och släppa tanken på medeltiden en stund.

Återkommer med mer info om vad vi hittar på.