Världen är sjuk

Ja, vem hade trott att 2020 skulle bli som det har blivit? I alla fall hade inte jag trott att jag skulle sitta på jobbet utan att ha något jobb att göra för att hela kedjan har stängt på grund av den nya pest som sprider sig runt vår planet. Så är det i alla fall och jag tillbringar helgen med fyra kamrater och en helt tom biograf. Cool säger ni, för ni kan ju se alla filmer som finns du. Dessvärre går inte det, i alla fall inte just nu. Filmbolagen har dragit i nödbromsen och för en gångs skull får vi inte ha personalvisningar. Så gissa om vi har tråkigt.

Det finns Netflix, visserligen, men de har sänkt kvaliteten en smula, även om det funkar på en liten skärm som min laptop. Så vi tillbringar dagarna med att städa lite, plocka med sådan vi inte gör annars och – naturligtvis – fikar. Så här mycket kaffe brukar inte ens jag dricka per dag och just nu kluckar det i magen. Kunde vara värre förstås, men det finns alltid något att klaga på ;).

Den här dagen har vi ägnat åt on-line-shopping, för varför inte spendera alla pengar som vi säkert behöver när vi går över på permittering från och med 1 april. Ja, det låter som ett skämt, men så är det. Vi får lön efter vårt avtal med 7,5% avdrag och så måste vi vara här 40% av vår ordinarie tid. Det kunde vara värre, men vi är i alla fall inte uppsagda.

Nåja, vi får se vad april har att ge. Jag planerar att promenera bort några kilon och att ägna mig åt sådant som jag sagt att jag skall göra. Städa vinden kanske :). Katterna blir väl glada, kan jag tro, nu när husse är hemma mer än tidigare. Det är tur att jag har dem i alla fall och det gör att dagarna blir lite roligare. Daniel och jag får väl fika, för så mycket mer finns inte att göra när allting är stängt, eller har förkortat öppettiderna så att det knappt hinns med att göra inköp.

Men jag behöver i alla fall inte bunkra drethuspapper, så som så många andra gör. Jag klarar mig på en vanlig ranson.