Slut på det roliga

Då är semestern över och jobbet har börjat. Inga större problem med det, egentligen, men det var skönt att inte behöva göra så mycket en period. Katterna gillade det, såklart, för när jag är hemma så kan de också vara extra lata. Fick i alla fall tillbaka bilen de sista dagarna, så Zarina bestämde sig för att vi skulle åka till Värmskog i fredags, så att hon fick bjuda på räksmörgåsar. Det var mycket trevligt och gott och den tekaka som låg under räkberget innehöll nog en dryg dagsranson kolhydrater. Men vad gör det när resultatet för mig så här långt är minus 11,5 kilo? Jag är rätt nöjd som det är.

Den här veckan har jag fem arbetsdagar och nästa tre. Ganska lugnt trots allt, även om jag börjar jobba den vecka som är längst i timmar räknat. Om väder och vind tillåter så kan det bli en dagsutflykt på torsdag, så har jag i alla fall gjort något mer än klappat katterna, även om jag inte har semester längre. Lediga dagar finns det gott om ändå. Det är nog det som är den största fördelen med att jobba som jag gör, även om det kan bli tråkigt att bara jobba kvällar och helger. Ett par lediga dagar mitt i veckan piggar dock upp.

På balkongen har det nu kommit upp gardiner och tomatplantan ser ut att faktiskt kunna ge i alla fall två tomater så här långt. Det var en bonus, för de förra plantorna jag hade (tre stycken) gav inte en enda. Märkligt, men så var det. Mor fick på sina och ändå var det från henne de kom, plantorna. Den här har jag fått av Anna och den vågar nog inte annat än att ge frukt. Hon har nog tuktat den från start. Vi får väl se vad som händer. Nu är det i alla fall fint på balkongen och det enda som jag behöver skaffa är nya krogar till gardinomtagen och lite plåtskruv så att jag kan få dit dem. Sedan är jag klar för i år. Enda är väl om jag syr nya julgardiner att hänga upp i vinter, lagom till Första Advent. Jag har ju en symaskin nu, så allt som behövs är lite tyg och en idé.