Kattpussar och elvakaffe

Idag är jag ledig. Det var jag igår också i princip. Hade bara häcken full från fm till em med datorleveranser, brandskyddsmöte och möte med ledningsgruppen på jobbet. Så ”ledig” kanske jag inte var trots allt. Men jag mäter ofta ledighet i kväll och helg och kvällen hade jag fri i alla fall.

Tur det för jag hade fest med Claes, Daniel och Zarina. Vi hade bokat detta långt i förväg eftersom hon och jag aldrig har ett schema som stämmer med den andres. Men nu fick vi till det och i tisdags tog vi en sväng ut till Bergvik och handlade ingredienser och igår så stod hon vid spisen, jag handräckte en smula och hade hand om dukning och drink före maten (det blev Aperol Spritzer igen). Marockans kyckling med ris blev det och gott vin till (Gustave Lorentz, Gweurtstraminer igen). Tror alla blev proppmätta.

Soffan nästa och lite Londonbilder, lite mer att dricka och en väldig massa tjôt och tôl, precis som det skall vara. Gänget vinglade väl hem vid halv tolv, tror jag och kvar var jag, katterna och disken.

Den sistnämnda har jag tagit hand om idag. Varit uppe sedan klockan åtta då ventilationen skulle kontrolleras i lägenheten. Går inte att sova i alla fall med hissnissarna där ute som borrar, bankar och för ett herrans oväsen med sitt pågående hissbyte. Enda fördelen är väl motionen man får genom att man är hänvisad till trapporna i en månad.

Snart kommer gästerna till dagens elvakaffe också. Det är Kerstin som kommer bland annat eftersom hon är här inför Daniels 40-årsdag på lördag. Han kommer med också såklart om han vaknat och så kommer mor och Lennart. Det skall bli trivsamt och denna gång skall jag bjuda på kaffebröd, det jag aldrig gör annars, men idag blir det wienerkammar, chokladsnittar och resten av efterättskakan från igår som Zarina köpte på kondiset här borta.

En tur ut och handla blir det också, men sedan skall jag pussa katterna resten av dagen tror jag. Inte för att de blir så glada över det, men jag blir och det är detta som räknas. Lilly har inte mycket att sätta emot som är så liten, men Nemi är det värre med. Åtta kilo katt (eller mer?) pussar man inte ostraffat 🙂 Fast hon kan ta det också om situationen kräver.

Helgen blir lite delad eftersom jag tagit semester på lördag för att fira Daniel. Kan vara skönt att få lite blandad ledighet. Vi får se om vädret är OK också, eller om dagen regnar bort. Kan hoppas inte.

En reaktion på “Kattpussar och elvakaffe

  1. Ja tack så mycket för gott wienerbröd med kaffe till. Motionen i trapporna fick man på köpet. Ses i morgon.
    Kram

Kommentarer inaktiverade.