Höstrusk

Ja, nu är väl hösten här kan jag tro. Vi får väl vara glada för den fina september vi har haft och inse att det inte är så ofta. Visserligen brukar vi inte komma ihåg från år till år vad vi hade för väder en viss period, om det inte är något speciellt i samband med det. Så för allt jag vet hade vi en fin september i fjol också.

Just nu blåser det kraftigt och jag hörde att SJ ställde in tåg på sina håll. Nu är inte något av sakerna ovanligt, men i alla fall. Solen skiner dock och det tar jag som ett gott tecken. Det hade regnat i morse, men det kom inget medan jag tog min promenad mitt på dagen. Möjligen föll några droppar precis när jag gick in igen, men det kan ha varit inbillning. Hur som helst finns det inget att klaga över.

Jag gillar hösten och har alltid gjort. Färgerna, mörkret och möjligheten att krypa upp i soffhörnan med en bok eller en katt (eller båda), medan vinden viner kring knutarna. Det finns andra som hatar hösten och får depressioner, men den kategorin hör jag inte till. Nej, det är en tid för mys och jag myser gärna, även om det mesta sker på egen hand. Trivs med det gör jag också. Katterna och jag tar det gärna lugn när vi kan och hösten är en period som passar oss alla i det hänseendet.

Kanske borde jag ta kameran och gå ett varv och fotografera höstfärgerna… Något som jag brukar fundera på, men aldrig tar tag i. Är det i år det sker? 🙂 Jag skall ha flickorna på middag idag i alla fall, så något utöver det vanliga sker (flickorna som i Frida, Julia och TJ från jobbet). Det blir en enkel filégryta med ris och de som vill får vin eller cider. Själv tar jag nog bara lite ris och dricker Loka av något slag. Grytan är det inget konstigt i, så det kan jag äta mycket av. Några kilo till så har jag nått årets delmål och jag har ända till den 4 november på mig. Tänkte inte fylla år och vara fet på samma gång. Nej, nu får det vara nog med sådant.

Ack ja. Kanske skulle jag gå ut och duka och skära upp gurkan och tomaterna. Riset kanske också skall få en chans att koka upp. Vi får höras igen… längre fram.