Livet går vidare

Ja, då ligger det mesta bakom mig. Pappas begravning var den 20 augusti i Kila kyrka och det var en fin tillställning, där väldigt många av hans vänner slöt upp vid båren och tog farväl. Vi var gott och väl över 40 personer i kyrkan och alla tyckte det var ljust och fint. Prästen vi fått oss tilldelad, Kenneth Gagnero var helt ok och han blev inte så religiös som många blir vid sådan här tillfällen. Pappa var inte så kyrklig av sig, så jag kände att det var ganska bra.

Nu återstår asksättning i det som kallas Lignellska och i morgon skall jag träffa Gun och Madelene vid kyrkan för att tillsammans med vaktmästaren se ut en plats för detta. Lignellska är ju den vackraste delen av hela kyrkogården så det kommer att bli bra att ha far där. När han kommer i jord vet jag inte, men räknar med att det tar ett par veckor.

Augusti har inte bara varit skit och elände, även om en stor del varit det. Den 19 var jag, Daniel och Zarina i Göteborg där vi träffade Claes för att gå ett varv där och umgås, samt avsluta med ett besök på Liseberg. Det var väldigt trevligt får jag lov att säga och jag gör gärna om det. Kanske kan vi ta en tur igen och gå på Naturhistoriska.

Häromdagen, närmare bestämt i tisdags, var jag och Daniel i Stockholm och träffade Kerstin bland annat. Vi började på Skogskyrkogården för att hälsa på Farmor och det blev även att vi hälsade på Greta Garbo och Sven Wollter (och Viveka Seldahl). Efter kaffe på Vetekatten med Kerstin åkte vi till Lidingö kyrka för att botanisera bland gravarna där. Vi fann en handfull i alla fall, bland annat Hasse och Tage, Povel Ramel, Ernst-Hugo Järegård, Bengt Grive, Per Lagerkvist och Gustaf Dalén. Nästa gång blir det Galärvarvskyrkogården.

Jag får väl nämna att jag var på akuten i nio timmar också, med hjärtklappning och skyhögt blodtryck. Men nu har jag fått mediciner för detta och skall träffa någon på vårdcentralen gällande blodtrycket nästa vecka. Så på det hela taget är det väl bra. Jag räknar med att gå ner mina sista kilo under hösten också, så får vi se vad som händer vidare med allting. Just nu känns det okej.