Bye bye, BB2

Dags att byta leverantör av Internet. Bredband 2 har gjort sitt för den här gången och deras support lämnar en del att önska. Nå, det är bara att gå vidare och ta något som känns bättre. Så från nästa vecka heter leverantören Bahnhof. De skall visst ha landets nöjdaste kunder, så det återstår väl att se. Passade på att höja hastigheten lite också, till 250 i båda riktningar, från 10/100 eller om det är tvärtom som jag har idag. Unnade mig en ny router också, så får vi se vad som händer. Bådas kundtjänst var tjänstvilliga och trevliga och jag kunde säga upp det gamla utan minsta bekymmer. En dag kanske jag byter tillbaka, vem kan säga…

I övrigt är det som tidigare. Har nu börjat mitt nya extraknäck på SMHI, som innebär att jag ser till solmätningsstationen här i Karlstad (Karlstad Sol) några gånger i veckan. Arvodet är inte så högt, men då är inte arbetsinsatsen mer än jag klarar av heller, hehe. Allvarligt talat är det inte betungande, men det känns som något jag ändå vill pyssla med och det gör ju att jag kommer ut också. Det är bra, även om jag självfallet inte behöver dit när det spöregnar. Förhoppningsvis får vi en fin sommar så att stationen mäter mycket och ofta. Jag behöver inte läsa av några instrument, för allt sådant går automatiskt till Norrköping.

Det är inte bara Internet som har gjort sitt här hemma. Windows 7 går i graven av nödvändighet också. Musikdatorn ”kräver” en uppgradering och vem är jag att säga emot. Jag får väl inse att det är tidens melodi, bokstavligen. Steinberg skippar sin gamla USB-dongel till förmån för onlineverifiering och har fått VSL att göra detsamma (vilket inte är konstigt då Steinberg har tekniken). Dock krävde nya Cubase att maskinen körde Windows 10, så det är bara att byta. Orkar inte just nu, men måste ta tag i det snarast trots allt.

Så, jag har att göra när andan faller på. Inte illa, eller nåt…