Nu är det Jul, det är kul

Så hamnade vi i juletider till sist. Hösten har gått i raketfart och jag kan väl knappast påstå att vi haft någon vinter än, utom en dag när snön låg djup och det var minus fjorton (fram till midnatt då det låg på noll igen och allt smälte bort). Jag tog semester, min vana trogen, den 23:e och julpysslade under dagen. Skinkan skulle vara klar till 18, ungefär och sedan var det dags att göra i ordning kvällens lilla vickning. Skinkan VAR klar till 18 och den blev jättebra i år får jag säga. Saftig och fin (och 2/3 är uppäten redan).

I år hade jag hjälp att äta och det var mycket trevligt. Det var som en jul från förr, på sitt sätt, med katterna och Jimmy, hör och häpna. Så vi har ätit gott och sett tre filmer under helgen och så har vi spelat lite spel. Det är aldrig fel och katterna har blivit ompysslade så de spyr av det. Bokstavligen. Antar det är hårbollar och dags för mig att så nytt gräs åt dem.

Juldagen var jag ledig, men hade ändå tagit ett extra pass på fyra timmar mitt på dagen, då ingen annan anmälde sig. Det kändes nästan som om jag var lite överflödig, men det är en trivsam känsla det också så här i julens tecken. Ingen stress ens på jobbet där det borde vara högt tryck på årets stora biodag. Får förmoda att trycket kom sedan jag gick hem till min julmat.

Mat finns i överflöd så här års och det är nästan så att man skulle skämmas över det. Det finns folk som svälter, men jag vet också att de inte har det bättre om jag inte gör mina köttbullar, min Janzon och allt det där andra. Tyvärr. Så nu frossar vi i mat i flera dagar och vill troligen inte se en prinskorv på lääääänge efter detta. Jag får lägga Janzon i matlådan, tror jag. Har två dagar kvar i år att jobba och sedan är jag ledig fram till Nyårsdagen. Vi är snart där. Tro mig. Tiden går alldeles för fort. God Jul, snart är den över.