Snart är det jul

Förste Advent är redan passerat och nästa stopp är Lucia och sedan är det jul. Var månaderna innan tog vägen vet jag inte, men det gick undan. Jag tycker att det nyss var 1 november, men i morgon är det 1 december, så 30 dagar gick av bara farten. Visserligen spenderade jag några av dem i London och ytterligare några i sängen efteråt, men i alla fall. Ute är det mörkt och den lilla snö som kom försvann lika fort. Hoppas det kommer lite tillbaka snart, för det blir i alla fall ljusare och mer festligt då.

En jobbhelg kvar också och sedan lite ledigt innan vi lämnar 2015 för 2016. Ja, det går fort det också och frågan är om det är bra eller dåligt. Katterna verkar inte bry sig i alla fall och det är ju bra. De är lika gosiga och godissugna oavsett om det är januari eller augusti och Nemi gör ingen skillnad på sommar eller vinter när hon kurar ihop sig bredvid mig i sängen om natten. Det är bara jag som märker skillnaden en varm katt gör beroende av temperaturen ute. Men hon är söt.

Söt är glöggen också, men den har jag inte testat ännu. Får bli på torsdag när det är dags för årets julbord. En liten förfest här hemma innan och sedan mat, mat och mer mat. Tänk att vi äter så mycket så här års och visst finns det de som inte har mat, men jag misstänker att det inte spelar någon roll för dem om jag inte äter. Det problemet ligger på en annan nivå, sedan får folk säga vad de vill. Det drar ihop sig till Tredje Världskriget också och här hemma är vi lika pro-nazistiska som under det Andra. Inget nytt under solen med andra ord, men underligt är det, trots allt.

Nu när Nemi beslutat att lägga sig vid datorn och hindra mig från att fortsätta skriva, är det lika bra att hämta nästa kaffekopp och se tiden an. Den som går så fort. Snart är det jul, eller sade jag inte det…

Over and out

Ja, då var det över för den här gången. Både resan till London och födelsedagen. Nu är det bara att se fram emot julen, eller något sådant. Jag har ju lite ledigt däromkring, så det skall bli skönt. Just nu känner jag mig som om jag blivit överkörd av en ångvält. Inte lika smal, förvisso, men ändå. Jobbade till tre i natt och var hemma i helgen med förkylning. Ingen bra kombo och jag känner mig hängig och trött. Som Daniel brukar säga, så går det säkert över till dess jag skall gifta om mig. Just nu känns det inte så uppåt dock.

November i London var ovanligt grå och det verkar vara precis detsamma här hemma. Inte så kallt heller vad jag märker och det dröjer nog ett tag innan vi får snö. Vinterdäcken är på redan, så ur den synvinkeln kan vintern börja nu. Det är ju bara en helg kvar nu och sedan är det 1:e Advent. Får försöka få ordning på saker till dess så att det blir adventsfint i lägenheten. Känns alltid lite mysigare då.

Nej, host host. Har i alla fall ledig helg nu även om jag jobbar både idag och i morgon. Inte till tre på natten dock, vilket är bra. I helgen skall jag ta det lugnt och hoppas att förkylningen har släppt så att jag orkar med lite mer än att bara sitta still. Den som lever får se hur det blir med detta.