Nytt år, samma händelser

Så var vi inne i 2016 och dessutom har nästan hela första månaden passerat. Inget nytt under solen. Det sade jag förra året också och året dessförinnan… månaderna går förbi och avlöser varandra utan att vi hinner med eller reflekterar över det. Nåja, vi får väl se om det går att hitta på nya saker i år. Sådant som inte görs hela tiden. och som lätt blir långtråkigt i längden.

På jobbet är det som det brukar och där lär det inte bli några förändringar under året och det är nog ganska bra, egentligen. Just nu har vi rutin på det som skall göras och det har tagit oss nära ett och ett halvt år att komma dit. På fritiden är det inte mycket som händer heller och på sätt och vis saknar jag att skriva. Det tog visserligen två år att fullborda mina fem böcker och det kändes bra när det var klart, men vissa dagar är det något som fattas. Kanske får titta på det om jag finner inspiration.

Å andra sidan kanske jag skall motstå detta och ägna mig lite mer åt musiken i stället och jag har ju mitt fina digitalpiano att leka med också och musikdatorn, som stått stilla medan jag författat. En tanke i alla fall och vi får se vad som händer med det. Det som står närmast på programmet, även om det är en månad kvar, är Oscar och med alla kontroverser kring detta så får vi se om det blir lika intressant och roligt som vanligt. Jag känner en viss tvekan om det, men man skall inte ropa ”hej” och så vidare.

Katterna är lika goa som vanligt i alla fall och äter, sover och är kelsjuka. Det är bra. Att komma hem mitt i natten från jobbet känns bättre när de står innanför dörren och väntar, än om det skulle vara helt tomt. En dag blir det tomt, men den dagen är förhoppningsvis inte än på flera år. Så vi får se vad de och jag tar oss för 2016. En sak som troligen inte blir är en resa till London. Jag har lagt det på is ett år och tänker göra en resa nästa Påsk i stället. Daniel behövde också en paus sade han, så det blir nog bra. Tracey blir ju galen, men vi har sagt att hon får komma hit, så som hon gjorde förra året.

Allt ordnar sig – och korven har två.