Bra att ha

Det är mycket som är bra att ha, men det är sällan som det finns hemma. Så nu har jag ordnat med en hel del sådant. Mest åt bilen, där jag köpte reservlampor till varje position det går att tänka sig, så nu finns det. Säkringar har jag haft länge, men lampor har jag behövt köpa nya varje gång någon gått sönder. Inte mer. Nu finns det ett tag.

Jag har också köpt en kattbox, en transportlåda för katt. En dag måste jag ta katterna till veterinären, det är bara så och även om det kanske inte blir en enkelresa, så vet jag att de förr eller senare behöver dit. Så nu har jag skaffat något som jag vet att Nemi får plats i. Den dagen det händer något skall jag inte behöva fundera på hur jag skall göra, utan en sådan skall finnas. Jag har redan en som Lilly passar i och den har jag ärvt och jag antar att det var Wu-Shi som transporterades i den när det begav sig. Lilly brukar gå in i den och ta en tupplur ibland, så hon är van vid den.

Sedan har jag köpt en vattendunk. Bra att fylla om jag skall någonstans på utflykt, om inte när det blir dags för Wien, då den går att ha i bilen för fikapauser och annat. Inte fel, tror jag. Bubbelplasten jag köpte är också bra att ha och jag skall ta några meter med mig till London för att rulla in det som inhandlas och som är ömtåligt. Inte fel. Inte fel alls.

Sol, kanske

Vårmånaden går mot sitt slut och vi har ställt om klockorna (idiotiskt) och snart kommer kanske grönskan också. Mars sprang iväg, men då februari är kort, så kanske det kan förklara att vi inte hinner med riktigt. Har i alla fall varit ledig den här helgen och noterade att min kattkalender hade följande att säga om lördagen:

En katt överlever en blomma, en mus, en sommar. Men den lever aldrig länge nog. Man längtar efter den långt efter den gått bort.

Det är helt sant och igår var det åtta år sedan lilla Malin lämnade oss. Jag saknar henne ännu, trots att jag har de båda andra busarna att tampas med. De gillade inte heller att vi ställde om klockan märker jag. Nå, det är inget att göra åt saken. Idag har jag deklarerat och så får vi se om det stämmer att vi får skatteåterbäringen till Påsk. Tror inte mycket på det och jag har dessutom alltid risken att få vänta till december, men ta i trä.

I april skall jag in med bilen på verkstaden också och sedan skall den besiktas. Det är bäst att vara med så att jag vet att den håller för en resa till Wien i sommar, om allt blir som planerat. Inte kul om den stannar halvvägs. Inte för att det har så mycket med besöket på verkstaden, det är bara rost på balkarna som skall åtgärdas, men jag försöker att göra allt som står på ”bra att veta”, för då ser besiktarna att jag i alla fall försöker ta hand om bilen. Nåja, de hittar säkert en och annan två i år också.

Men, det blir efter påsk.