Sommar och sol…

… och semester. Det är väl som det ska och jag har nu haft min första vecka för året. I alla fall av sommarsemestern. Jag hade ju en vecka när vi hade besök från Storbritannien också. Solen lyster visserligen med sin frånvaro sedan ett par dagar och det har regnat, så klart. Nya tag på måndag med ny vecka och ny månad, så får vi se. Jag har planerat en resa till Mariefred så det skall nog bli bra. I veckan som gick gjorde vi en utflykt till Borås Djurpark och det var mycket trevligt. Många djur fanns det där, inklusive lejon och elefant, samt ett gäng noshörningar. Fler djur än jag trodde får jag lov att tillstå.

Som vanligt är det Daniel och Zarina som är ressällskap och vi brukar ha trevligt tillsammans. I onsdags, dagen efter Borås var vi till Liljenäs Gård och käkade glass. Kanske hinner vi en tur till Esters också, men vi får se. Än har vi inte planerat in en resa till kusten, men jag hoppas att vädret blir bättre och att det passar nån dag. I och för sig behöver jag inte ha semester för det eftersom jag har gott om lediga dagar för sådana äventyr också.

Katterna fördriver dagarna med att lata sig på balkongen, i alla fall när vädret tillåter. Den är visserligen inglasad, men det är väl trevligare att ligga i solen än att lyssna på regnet som smattrar på glaset. Jag får återkomma med en redovisning av resan till Mariefred.

Oväntat besök

Jag har sagt att det kanske är dags att lägga ner bloggen, då ingen läser den. Det känns inte vettigt att skriva för ingenting, men men. Vi får se. Jag har också sagt att om jag missar att göra ett inlägg per månad skall jag också lägga ner och det finns några luckor som tyder på att jag borde göra det, så vi får se efter sommaren.

Nyligen hade jag besök från Storbritannien. Tracey och Gino kom hit några dagar och vi kunde äntligen ses igen. Det har gått flera åt sedan sist och jag har inte varit i London sedan sommaren 2019. Covid kom emellan och sedan Brexit. Men, vi kanske kan göra ett nytt försök framöver och se vad som händer. Det behöver ju inte vara en massiv resa, utan det räcker med en längre helg, exempelvis torsdag till måndag. Daniel är i alla fall intresserad. Så vad hände under besöket då?

De anlände den 8:e och blev mötta av mig och Daniel på stationen. Zarina var kvar hos mig och lagade mat. Så vi såg till att de fick checka in på hotellet, vilket inte var lätt när de hade tagit fel på vilket av alla Scandic de valt. Det visade sig inte vara City utan Winn, så det blev några hundra meter extra att gå, men det löste sig i alla fall. Så vi promenerade hemåt när allt var klart och Zarina kunde servera en god japansk gryta. Det blev ett par drinkar i baren också innan kvällen var slut.

På torsdag var det Ginos födelsedag och vi tog en tur till Kristinehamn för att beskåda Picasso. Den var lika ful som vanligt och vädret var miserabelt. Så det kanske inte var det bästa utflyktsmålet, men det fick duga. Vi stannade vid Alsters Herrgård på hemvägen och åt lunch, innan vi for vidare till Skåre och Zarinas syster och svåger – med barn. Det blev kaffe och en trevlig pratstund innan nästa anhalt var hemmet och Ginos födelsedagsmiddag. Lite sitta i baren blev det också innan dagen var slut.

Fredag innebär kaffe hos mor och det var inte annorlunda denna gång. Tracey har ju träffat dem tidigare, men för Gino var det första gången. Trevligt var det och jag tror att Lennart visade runt Gino på alla ställen som fanns innan vi reste vidare mot Arvika. Där, som i Vålberg, sken solen och vi hade en trivsam dag på Te Affärn och på konditoriet. På kvällen var det Traceys tur att laga mat och vi fick fler gäster. Claes kom och likaså Fredrik och Jimmy hade tagit tjuren vid hornen och gjorde en visit som varade hela helgen, faktiskt. Jättekul.

Lördag var en liten vilodag till att börja med och gästerna anlände inte här förrän till lunch och det blev spagetti och köttfärssås. Jimmy var kvar, som sagt och det var väldigt trevligt. Fram på eftermiddagen migrerade sällskapet till Daniel där vi skulle grilla. Jag följde efter när desserten väl var klar och gick att handskas med. Så vi grillade, blev myggbitna och sedan sågs det på Eurovision. Vilken dret. Nå, det är som det är och lördagen försvann i alla fall.

Så kom söndag med lunch och avslutande gemenskap. Claes lovade att ta med dem till Landvetter, då han ändå skulle till Halmstad, så det var ju snällt. Jimmy var kvar, som sagt och reste inte hem förrän det blev tomt i huset och dagens lunch var biff Stroganoff. På det hela taget var det ett trevligt besök och all stress jag kände innan gick över. Ärligt talat får de gärna komma tillbaka, men kanske skall vi göra ett besök där först.

Vi får som sagt var se vad som händer med allt.

Kylan är kvar

Snart är de maj och ändå känns det som om våren inte riktigt orkar hit. Vi får väl se om det vänder när vi väl lämnar april bakom oss. Här har det inte hänt så väldigt mycket, men en del saker har fallit på plats, äntligen. Jag skaffade ett nytt skrivbord till musikrummet och även om jag inte fick den exakta färgen jag ville ha, så är jag nöjd. Höj- och sänkbart, men jag vet inte hur mycket jag kommer att använda den funktionen. Den finns i alla fall så att jag har kunnat ställa in exakt höjd för att allting skall vara bekvämt så här långt.

Daniel hjälpte mig att montera allting, så klart. Jag skulle inte klara mig utan att få hjälp ibland och det är tur att han erbjuder sig. Tog ett par timmar och sedan hade jag ytterligare en timme med att städa upp efter oss. Plocka bort och ställa tillbaka de som skall vara där inne, samt få datorn på plats. Insåg att jag behövde byta plats med allting, men väntade en dag innan jag tog tag i det. Idag har jag gjort det sista och nu tror jag att studion får vara så som den är. Jag är nöjd.

På jobbet rullar det på och är ganska lugnt just nu. Får se hur sommaren blir och om vi får samma kaos som i fjol. Betvivlar det ärligt talat, men vi vet ju inte riktigt allt ännu. Här hemma hade jag räknat med lite lugn i början av maj, men så blir det inte. Hade varit trevligt med lite ta-en-dag-i-sänder, men det är fullspikat. Först fyller Madelene 60 på onsdag och jag är bjuden på fest klockan 16. Som tur är har jag ledigt onsdag och torsdag. Sedan, efter helgen, då kommer Tracey och Gino hit. Japp. Så det kommer att bli full fart i fyra dagar och vi får väl se om jag överlever. Tog ut semester den veckan, så jag behöver inte jobba samtidigt, vilket är tur.

Får väl ge en summering när de har åkt hem.

Påsk!

Ja, då har vi kommit fram till påsken och till årets idiotiska tidsomställning. Jag undrar vad som hände med ”vi går tillbaka till normaltid och sedan byter vi inte igen.” Lär väl aldrig hända kan jag tro, när veliga människor sitter på beslutet. Nå. jag får väl inte klaga som har ledig helg och kan ta den där timmen i lugn och ro. Sämre om jag hade jobbat, för då hade det varit dags att gå nu.

Vädret är grått, så som det oftast är i dessa tider. Lite småkallt också och jag antar att påskparaden var lika kylslagen som alltid, om den ens gick av stapeln. Daniel var här i går och åt lite Janzon med mig så att vi båda skulle få lite påskstämning. En liten nubbe slank ner också, men inte mycket annat. Hårt bröd med ost, som sig bör så klart och en öl, men ingen sill, korv eller köttbulle stod att finna. Lika bra tycker jag, för det äts så mycket som det är. Nu gick nästan hela lådan åt i stället och det kändes som en bra sak. Hade bakat en kaka till kaffet så den åt vi av också, innan Daniel drog hemåt igen.

Resten av kvällen ägnade jag åt några avsnitt av The Crown, nu när jag har tagit tillbaka Netflix. Behöver nåt att kolla på och hade kanske behövt det när jag var som sjukast här förleden. Det är inte så många dagar sedan som jag var helt utslagen av någon slags flunsa och jag känner mig ärligt talat inte helt hundra ännu. Nå, i morgon skall jag jobba för första gången på en och en halv vecka, så det skall nog blir bra. Antar det blir lugnt. Brukar var det så här års.

Idag har Esther namnsdag också! Så det blir klappar och godis till henne – om hon vill ha. Jag skall i alla fall försöka. Så får vi se sedan. När elvakaffet är avklarat kommer dammsugaren fram och sedan skall jag göra bokföring och deklaration. Därefter kan jag ägna mig och lek och spel om jag känner för det. Inte fel. Glad Påsk!

Sportlov

Ja, då har snart februari haft sin gång och sportlovet är i full blom. Önskar att det gällde markerna också, men vårens tid är inte ännu tyvärr. Vi har ingen snö. utom där den ligger kvar i drivor lämnade av kommunens plogar och det är plusgrader ute. Möjligen blir det regn senare idag, eller kanske lite snö. Det är en månad kvar till Påsk, så vi får stå ut. Visserligen kan det vara snöstorm på Påsk också, så vi vet aldrig vad vi kan vänta oss. Jag vill ha vår nu, dock.

På jobbet är det långa dagar när det är lov och filmerna är långa, så idag kommer jag inte hem förrän i morgon. Katterna får dessvärre stå ut med det och jag antar att de kommer att tillbringa den mesta tiden genom att sova. Katter kan visst göra det upp till tjugo timmar per dygn. Nåja, de är vana vid det här laget och de har varandra att busa med. Förhoppningsvis är det en del folk i farten under dagen, annars blir den extra lång när man börjar från start och är kvar till stängning.

Önskar att jag kunde stanna hemma och sitta lite i musikrummet idag, men jag har helgen ledig, så jag får leka då i stället. Kanske skall jag rent av ställa in fredagskaffet hos mor och ta sovmorgon och bara göra det jag orkar och känner för. Just nu låter det som en god tanke, så jag får fundera vidare.