Nu rullar bilen igen

Då har jag äntligen fått bilen fixad och om besiktad. Tyckte det var lika bra att göra det så snabbt som möjligt, så att jag kan använda den under semestern. Det närmar sig och det skall bli riktigt skönt. Idag har jag använt möjligheten till bil genom att besöka Biltema, IKEA och Plantagen. Resultatet är en massa nya verktyg, nytt oljefilter och olja, samt nya möbler och blommor till balkongen. Det gamla möblemanget åker på tippen och nu är det ju enkelt att åka dit. Visserligen funkade bilen, men jag ville inte köra förrän jag visste vad felet var och ett dåligt hjullager är naturligtvis bäst att inte köra på och byta snarast.

Så idag har varit en hektisk dag. Först besiktning och sedan kundbesök innan jag stannade till hemma för en snabb och enkel lunch. Tur var nog det, då jag inte fick ny mat förrän klockan var väl över åtta. Men då var å andra sidan allting klart. Möblerna hopskruvade och det gamla demonterat. En tvättmaskin hann jag köra också och efter maten bar jag ner de gamla möblerna till bilen och skräpet till kontainern. Tog några vändor, men nu är det gjort och jag kan sätta mig på balkongen om jag vill och ta lite isvatten och slappna av.

Kanske är det precis det jag skall göra…

Där ser man

Ja, bokstavligen dessutom. I alla fall om några veckor. Nu har jag varit till optikern och blivit fattig. Tur att det inte är en resa till London om hörnet, men om så hade varit fallet hade jag säkert väntat med nya glasögon. Hur som helst är det gjort nu och det som var Domus är nu Synoptik, vilket jag inte vet om det är bra eller dåligt. Kanske skulle jag valt en annan optiker när jag hade chansen. Sent nu, men nästa gång kan jag ju shoppa runt lite och se vad som erbjuds på annat håll. Synsam, exempelvis, som tydligen har avtal med SF-Bio om terminalglasögon (något som jag också skall skaffa, men slipper betala själv tack vare det.). Smartast hade varit att kolla det innan och tagit allt på samma ställe, men det är lätt att vara efterklok.

Bilen är besiktad nu också, så den här månaden verkar allting falla på plats så sakteliga. De fann vad som var fel på den också, utan vidare och tack vare att de tog ett varv med den runt huset. Det betvivlar jag att verkstaden gjorde när jag hade den där senast, för då kanske de hade hört ljudet som jag har retat mig på ganska länge nu. Ett hjullager som är på väg att ge sig var det i alla fall och det gör att jag måste byta och besikta om, något som jag gärna gör eftersom det borde innebära att bilen är fullt funktionsduglig igen. Äntligen! Så, vad går sönder härnäst? Verkstaden skall fixa lagret på onsdag redan, så det gick undan. Daniel gick dit och fixade en tid när han hade lunch eftersom det ligger ett stenkast från där han jobbar.

Så när det är fixat så har jag en bil igen och det är ju bra inför semestern. Då kanske det går att ta en tur och hälsa på Kerstin och se sig om i huvudstaden en sväng igen. Funderades på att ta en tur via Uppsala för där var det längesedan jag var. Kunde vara kul att se domkyrkan igen och Carolina Rediviva. Jobbar bara sju pass till innan jag är ledig i tre och en halv vecka, nästan fyra. Skall bli skönt och jag har sett fram emot det en tid. Ladda batterierna eller nåt sånt. Vi får se vad som händer.

Spegel, spegel…

Så kom den då, äntligen. Backspegeln från nån skrot nånstans. Passade gjorde den också, så nu kan i alla fall inte besiktningsgubben säga nåt om det. Han hittar säkert annat att anmärka på. Det brukar de. Hur som helst kan jag åka dit på tisdag och få det gjort, så får vi se vad som händer efter det. Något måste jag göra åt det som inte är bra i alla fall, oavsett om de ser vad det är eller inte.

Nästa vecka är full av noteringar i almanackan, för en gångs skull. Kan vara bra att fixa en massa innan det blir dags för semester, så slipper jag göra det när jag är ledig i regnet. Tid beställd hos optikern, som tydligen gått från Domus till Synoptik (hade jag missat),  så kanske jag ser vad jag gör också. Inte fel, har jag hört (hörseln har jag kvar i alla fall).

Idag skiner solen, även om det inte är lika kvavt som igår. Till helgen skulle det regna hörde jag. Jag är ju ledig så varför inte?