Semester

Ja då har man semester då, äntligen, eller nåt. Som vanligt är det London som lockar och jag åker snart dit. Bara en dag kvar. Sedan får ni läsa den andra bloggen några dagar.

Midsommar kom och gick och som tur var väntade regnet till sena kvällen och natten. Det innebar att vi kunde gå till Mariebergsskogen med Loke så som vi gjorde ifjol, även om det kändes som om vi var där kortare tid denna gång. Jag var inte ens in och hälsade på alla djuren. Men man kan ta honom med igen en annan dag skulle jag tippa.

Jag har ordnat så att jag och Daniel har Traceys telefonnummer och hon våra, vilket borde göra det lättare och enklare att ha kontakt medan vi är i Staden och om jag förstått rätt vill hon att vi träffas på fredag. Det skall bli roligt. Kanske inte blir picknick, men vi kan alltid hitta på något att göra i alla fall. Har inte varit nåt problem tidigare 🙂

Bilbesiktningen ville ju inte släppa igenom mig utan anmärkning så nu har jag ett halvt nytt avgassystem i bilen som Lennart skall roa sig med medan jag är bortrest. Kanske kan detta även lösa det andra problemet och om så är fallet kan jag och Daniel ta några dagar i Stockholm också innan sommaren är över för den här gången. För nu vänder det ju och blir mörkare igen.

Ack ja, jag ska väl packa eller nåt. Går rätt fort att göra det i alla händelser och bara klockan blir 18:10 kan jag checka in oss också och sedan är kvällen fri att ägnas åt precis det jag har lust med – så länge jag vill. Så är det.

Money money

Idag känns det som Stora Penningbrännardagen eller nåt. Jag har förvisso fått en hel del för pengarna, men nog har de rullat. Först en full tank bensin så att jag tar mig nånstans om jag det vill och sedan lite annat smått och gott. Jag besiktade bilen på fm och det hade jag redan betalat för. Två fel hittade han och ett kan jag gå med på, det andra vet jag inte vad han menar. Helljus ut funktion, vänster sida. Lyser som satan skulle jag påstå! Att avgassystemet läcker är ju nåt annat. Kanske kan detta också vara förklaringen till att jag har svårt att accelerera ibland. Wiks Bilservice skulle ta en titt och går han bet så får jag tala med Claes på Gula Garaget.

Daniel fick sitt pass på Polisen idag också så nu kan vi åka till London. Förenklar saken om man så säger. Vi tog ett varv till Bergvik efter Polisen och där fick han sig några skjortor på Dressman och jag hittade två piké och en skjorta på samma ställe. Vi gick även till Stadium för att se om det fanns nåt jackaktigt som jag kunde ta med till London. Kriteriet var att den skulle vara lätt och tunn och hålla ute väder och vind och samtidigt vara lätt att stuva undan när den inte behövdes. Fick, underligt nog, tag i en för 200 kr som både uppfyllde kriterierna och passade i storlek.

Så vi lämnade Bergvik med lite inköp i kassarna och åkte till Skoghall där vi besökte Systembolaget. Där fanns vin på fel ställe så vi fick säga till att vi inte hittade det vi förväntade oss på hyllan för att det var en annan sort i vägen. Det visade sig att man ställt fel och det jag sökte stod längst in. Gör om gör rätt! Fick tag i nåt sommarbubbel till fredag också och några öl och så i sista stund kom jag på att jag skulle köpa en flaska Pinotage och testa också. Den sort som fanns där hade visst smak av kaffe bland annat så vi får väl se. För er som inte har en susning om vad där är så kan jag berätta att Pinotage är en vindruva och vinerna görs, så vitt jag vet, i Sydafrika. Tracey som tipsat oss och det var en pinotage av annat slag vi drack till gnun och springbocken.

Nästa och för mig sista stopp blev Coop. Där handlades två kassar fulla med mat så att det skall räcka till mig, Daniel och familjen Plutt på fredag när vi skall fira midsommar. Är väl som mormor och köpte mer än vad som går åt så att det verkligen RÄCKER. Det var i alla fall en utmaning att få upp allt i lägenheten utan att behöva gå två gånger. Tack och lov skall hisseländet vara färdigbyggt på torsdag så att man kan frakta hem saker lite lättare – och sig själv också.

Nu är det tre dagar kvar sedan har jag semester!

Sommar, sol och katter

Det är inte så dumt egentligen att ha en balkong i söder. Även om det innebär att man inte kan vistas på den under stundom när hettan förvandlar den till en tryckkokare, men där emellan funkar den fint. Katterna uppskattar också denna oas där de kan ligga och tryna och bara må gott och kika ut genom fönsterrutorna på det som sker nedanför.

När man tröttnar på att gubben i kåken bredvid alltid skall klippa den förbaskade gräsmattan så fort det är helg, kan man ju stoppa lite musik i öronen i stället. Speciellt nu när jag kan streama allt från musikbiblioteket oavsett om jag sitter ute eller inne. Undrar om inte kaffe smakar bättre på balkongen också… Får fundera på det.

Blommorna blommar och grönskar i alla fall. Solrosen tyckte inte om mig för den skall tydligen ha hektolitervis med vatten och det får den inte. Den får lika mycket och ofta som de övriga och det var för lite tydligen så alla knopparna torkade bort. Jaja, nu har jag provat i alla fall och vill jag ha något annat finns det alla möjligheter att införskaffa det på Plantagen (jag är ju med i deras kundklubb också, hihi). Testade att ställa ut passions-blommorna i solljuset för att se om de tycker bättre om det och kanske till och med kan tänka sig att blomma lite.

Farmor hade alltid en hel skog av blommor på sin balkong och där blommades det flitigt. Kanske för att hon hade lite mer tid att lägga ner på det än andra. Fast å andra sidan är jag  nästan alltid ledig på dagarna och jobbar på kvällen, så jag borde ju ha samma tid jag. Får kolla på det nästa gång jag noterar något i almanackan. Från midsommar har jag lite semester också. Ack ja.

Avslutningsvis kan jag konstatera att ett av de bättre inköpen jag gjort genom åren är golvfläkten som står här ute och som kan ge illusionen av lite svalkande vindar emellanåt. Hållt bra har den också för att vara från Biltema.

Nationaldag

Idag har Gustav namnsdag, vilket innebär att min gode vän Claes har fått ett sms med grattis. Han heter det i andranamn. Det innebär också att det är Nationaldagen, det som i alla år hette Svenska Flaggans Dag, men som efter en massa tjat fick bli Nationaldagen och dessutom röd dag. Annandag Pingst fick stryka på foten så att vi kunde vara lediga den 6 juni i stället. Vadå lediga? Jag jobbar jag.

Vackert väder är det så vi får säkert inte mycket folk hos oss eftersom majoriteten säkert grillar och dricker alkohol så att polisen får fullt upp senare i kväll med alla bråk och sånt som brukar dyka upp en sådan här dag. Midsommarafton är nästa och jag vet inte vilken av dessa dagar som toppar statistiken för detta.

Hade jag varit ledig hade jag antagligen inte druckit en droppe alkohol, inte för att jag inte dricker, men snarare för att jag spenderat dagen med annat och inte direkt haft tid och lust att fira. Jag firar inte Nationaldagen. Det är en dag som alla andra och jag tycker inte det är mycket att stå efter. Så det så.

Men ni som vill, fira på. Passa på när det ändå är fint väder för snart är sommaren här och då blir det regn och kallt i ett par månader. När jag var liten var sommar sommar, men klimatet förändras väl.

Nej jag ska snart gå iväg. Vi hörs.