Sommartid/Normaltid…

Ja, om ändå det räckte med en tid. Varför hålla på att byta när det egentligen inte har någon betydelse? Vi klarade oss i sekel efter sekel utan detta elände och kunde leva i normaltiden året om. Det är väl ingen som bryr sig längre, men det är irriterande. Tack och lov jobbade jag inte den är helgen, för det är inte så skönt att förlora en timmes sömn när man knappt får någon ändå mellan lördag och söndag när jobbet slutar kring midnatt och börjar före lunch.

Katterna förstår ju inte heller varför vi skall byta tid och varför husse plötsligt inte håller de tider de är vana vid. ”Men klockan är bara 10 nu, husse. Du skall inte göra kaffe förrän om en timme ju!” Nej, det är sant och jag vet ju att de och jag vänjer oss efter några dagar och vore det inte för att jag börjar 11.30 i morgon i stället för 16.30 kanske jag inte ens skulle märka det.

Låt oss hoppas att våren kommer i samband med detta. Vi behöver lite vackert väder och lite grönska i markerna. Även om det går över fort, den där spröda grönskan som är som vackrast innan sommaren kommer. Jaja, det är nog bara jag som tänker så och Inez är inte med längre och kan säga vad hon tycker. Noterade, apropå det, att igår var det sju år sedan som Malin inte längre sov hos mig och de tre katterna hade blivit två. Än har jag Lilly och Nemi kvar och hoppas få ha det så flera år till. Därefter blir det inga katter. Även om de är ett fantastiskt sällskap. så kräver de sin lilla tid och uppmärksamhet och det är inte bara att resa bort hur som helst utan att skaffa kattvakt.

Nåja. Påsken är här och med den lite god mat. Konstigt nog liknar mitt påskbord det jag ställer fram till jul, så den enda skillnaden är att det är ljusare när jag äter. Det var ingen snö på jul, så förutom mörkret var allt sig likt. Även efteråt när jag inser att jag har mat i en vecka… Det finns värre problem och jag kan alltid stoppa i matlådor och lägga i frysen.

Nej, nu skall jag försöka vara lite kreativ, så får vi se hur det går. Hörs igen.