Packningsdags

Ja då var det dags att packa det sista som skall med till London. I morgon är det dags igen och tåget från stationen går halv åtta och flyget från Arlanda klockan 14.35. Innan det skall det hinnas med en fika med Kerstin på Vetekatten. Allting är fixat och Tracey ligger i startgroparna med en lista över saker att hitta på. Tråkigaste delen är väl att det såg ut att bli dretväder hela helgen och i England är det Bank Holliday på måndag så de har långhelg. Hoppas prognosen har fel för hon talade om lite utflyktsmål på söndagen och då vill vi inte ha regn. Men man kan som bekant inte få allt.

Claes tar hand om katterna så det ska bli bra. De gillar honom så det blir inga problem med det och de och jag får stå ut med att vara från varandra en stund. Idag jobbar jag, men har tagit ledigt ett par timmar från slutet så att jag slipper komma hem vid midnatt. Daniel kommer över, eller jag hämtar honom och väskorna, så har vi bara den korta promenaden härifrån till stationen i morgon bitti. Hade tänkt ta ett varv med dammsugaren innan jag gick min väg i em så att det är städat och fint när jag är borta.

14.35 skall jag checka in oss och se om vi kan få några bra platser på planet. Brukar aldrig vara några problem med den saken och British Airways har alltid varit ett bra val för vår del. Inte för att vi kräver så mycket, men vi börjar väl båda bli lite för gamla för lågprisflyg där man packas in som sardiner. Nej en schysst flygstol med nåt att tugga på och en eller två gratisdrinkar är vad som behövs för att börja slappna av och komma i semesterstämning. Det tar ju bara ett par timmar till London så det går fort, men det skulle vara regn där i morgon redan så det blir väl ett blött välkomnande.

Ack ja. Som vanligt får ni kolla den andra bloggen för en redovisning av vad som händer och sker de dagar vi är borta. Jag ska göra mitt bästa att ha den uppdaterad och redo för läsning varje morgon, men är ju beroende av att Internet funkar och ibland har det varit lite si och så på rummet med den saken. Det märks. Ni ska jag dricka klart kaffet och pricka av på checklistan det som jag lägger i väskan.

Sien jou later!

Maj, maj… regniga maj

Ja då var våren här och regnet strilar ned från himmelen och den värme som tidigare var är borta och kylan sätter in igen. Men vi skall väl alltid ha ett par bakslag på våren innan den kommer igång ordentligt. Eller? Tog fram vårjackan och använde den några dagar innan jag tog tillbaka den tjockare och varmare jackan. Om ett par veckor skall jag till London och där hoppas jag i alla fall att våren kommit vid det här laget. Det vore trevligt om vi kunde göra en utflykt med Tracey och Gino nånstans där det är vackert.

Men tiden fram till dess får vi spendera här i regnet och idag har jag varit till mor på fredagskaffe. Vi försöker hinna med det varje vecka, men ibland är det svårt. Alla har vi nåt att göra och då och då kommer saker i vägen. Det är som det är. Huvudsaken är att vi i alla fall tar fram almanackan och kollar.

Den här helgen har jag ledigt och jag skall försöka komma någon vart med mitt bokprojekt och om jag har tur så blir det några sidor innan inspirationen falnar igen. Det var ju även detta med kursen i afrikaans. Den dog plötsligt, så jag må köra lite HLR på den tror jag. Så att jag åtminstone kan säga några meningar till Tracey och sedan får jag plugga vidare inför nästa resa. Ek wil graag ’n tafel vir ses, är kanske inte fel. Inte för att jag lär beställa bord någonstans på det språket, men det kan vara bra att ha i bakfickan. Goed om jou weer te sien är väl troligare då jag räknar med att det blir kul att träffa Tracey igen.

Nåja. Det intressanta är att det har fastnat i huvudet på mig i alla fall, det jag lärt mig hittills. Kanske inte kan stava rätt alla gånger, men det är inte stava jag skall göra, det är prata. Hela grundkursen sitter som ett smäck och de två lektioner på den lite svårare kursen som jag gjort har fastnat i alla fall till 85% eftersom det var klart svårare. Hoe gaan dit? Kan ju också vara bra, dvs hur står det till… Nej jag får plugga vidare så märker jag väl var jag hamnar.

I kväll blir det inte plugg i alla fall. Daniel följde med hem efter turen till mor och Bergvik mm och vi åt en varsin räkbakelse och drack öl. Sedan har jag ätit lite grillat på kvällen. Dock utan öl och nu har jag lite kaffe i en mugg att dricka. Känner mig lite sliten, men på något underligt sätt ganska tillfreds vilket är en känsla jag inte haft på sistone. Så det går åt rätt håll antar jag. Katterna sover och är söta och friden har sänkt sig här hemma. Konstigt att de är så nöjda bara jag sitter i ena soffan och vräker mig. Tur det, förresten.

Vi får höras mer framöver innan jag byter blogg en vecka.