Spökkatter

Idag är det Alla Helgons Dag, så då skall man tända ljus och minnas de bortgångna. Jag får tända ljus för katterna idag då, eftersom de är de senaste som lämnat mig. Det har gått ett år utan Lilly och Nemi och jag saknar dem jättemycket. De nya katterna är annorlunda och det går inte att jämföra dem med varandra. De har egna personligheter och egenheter. Så är det och även om jag har tre nya små troll, så kan de inte ersätta de gamla annat än i antal.

Uma har tagit över Nemis roll som nattsällskap och ligger hos mig för det mesta. Dyker upp kort efter att jag har lagt mig och är snäll och gosig, så det kan jag inte klaga på. Malva och Esther föredrar att hålla lite avstånd ännu, men en dag så kanske jag har fullt i sängen, vem vet…

För utom att det är Alla Helgons Dag, så är det också Halloween. Det har vi infört på senare år och är inget som jag direkt firar eller dekorerar för. Jag har mina spökkatter och det får räcka. De busar och springer omkring och ibland låter de sig klappas om jag har tur. Ingen av dem är direkt någon godisgris, så som Lilly var och på sätt och vis är det synd, men det går inte att få allt som ni vet.

Jag är i alla fall ledig idag och skall ta det lugnt tillsammans med dem. Mysa lite, tror jag. Om det är möjligt. Vi får se vad som händer.