Vårfint

Dagen började trivsamt med att Daniel bjöd på kaffe i Stadsträdgården. Det var inte så väldigt varmt, egentligen, men om man satt direkt i solen och den inte var i moln gick det faktiskt att njuta en stund. Kaffe är ju aldrig fel oavsett. Igår hade jag både ätit frukost och gått en promenad på 7,5 kilometer och haft en stund att slappna av på innan det blev elvakaffe. Eftersom jag jobbade till över halv tolv i natt så hade jag ingen lust att gå upp klockan åtta idag dock…

Vi var en sväng till Jula också, för han ville ditt och kolla saker. Inte mig emot för jag skulle ändå ut till Plantagen. I och för sig i varsin riktning, men om man ändå ska ut så ska man och då kan man göra båda samtidigt. På Jula hittade jag dessutom en bra vattenkanna att ha på balkongen och en vattenspruta som säkert är bra till alla mina blommor. På plantagen köpte jag dessutom att lass blommor så att jag kunde få fint på balkongen.

Väl hemma var det bara att ta fram dammsugaren och göra fint. Så nu har jag såväl dammsugit överallt som torkat alla golv. Det blev jättefint tycker jag. Balkongen fick sig en extra putsning så att den skulle vara fin nu när det går att sitta därute och fika om man vill. Alla blommorna fick plats i blombänken och jag blev riktigt nöjd. Det är alltid så trevligt så här års när man kan börja göra i ordning därute. Det är ju trots allt som ett extra rum. Katterna gillar ju att sitta där ute och gotta sig, men kanske de blir sura nu när de inte kan sitta på blombänken. Jo, Lilly kan, men knappast tjocka Nemi.

I helgen tappade jag nåt kilo också på vägen till mitt ultimata mål. Nån gång kommer jag dit, det vet jag. Sakta och säkert är bättre än hastigt och sedan gå upp igen. Har ändå lagt på mig över julen och kanske något ytterligare fram till Påsk. Men, det ska vara värt att leva också och då får det ju slinka med nåt gottigt också.

Så nu tar jag mig kaffe och tar det lugnt medan Nemi sitter nedanför mig och pratar med en väldigt strid ström av Mjau och Mjäk. Inte för att jag vet vad hon vill, men det är gulligt. Lilly lade sig i sängen i stället och håller som bäst på att putsa sig och bli vacker. Båda två fick godis när jag var klar med städningen, så som de är vana att få, Så jag tror mest att hon vill ha lite uppmärksamhet.

Jag träffade katten Keiko härom dagen också när jag var till Jimmy och Emeli på förmiddagskaffe. Det var i söndags. MJAU sa hon och sprang emot mig och gav mig stryk. Det var ingen fråga om att hälsa där inte, eller så var det precis så hon menade. Kom in och få lite klös innan kaffet! Loke sprang omkring med sin gåvagn och det är bara en tidsfråga innan han springer av sig själv. Helt klart har han balans nog för det. Det var trevligt att ta en fika så där på söndagskröken. Det är för sällan bara.

Jimmy visade mig sin nya server och hur Windows 8 fungerar. Så nu är jag sugen på att byta hemma, både server och operativ, men även hårdvaran i min vanliga dator. Får passa på om det blir något bra erbjudande på Komplett.

Ack ja. Vi får se hur det blir.