Höstsol

Ja, då var hösten här. Träden börjar skifta i färg och det mörknar lite tidigare. Än så länge är det i alla fall inte mörkt på eftermiddagen när man eventuellt går till jobbet, men så småningom blir det så också. Solen har visat sig från sin bästa sida en tid också och det är ju skönt. Snart är det väl dags att ta fram kameran och börja fånga lite av färgerna också. Sådant är alltid trevligt.

Nu är i alla fall valet över så man slipper politiken några år framöver. I alla fall så blir det lite tystare att tag. Här hemma har vi i alla fall inte val om att Värmland skall bli en självständig nation, fri från övriga Sverige, så som håller på att ske med Skottland. Om det nu blir så är väl klart på fredag eller sent på torsdag. Jag har lite svårt att se det, men å andra sidan är jag varken skotte eller engelsman. Whiskypriset lär ju stiga om de blir självständiga för då är det inget EU-land längre. Å andra sidan kanske pundet sjunker lagom till det är dags för nästa Londonresa.

Det är i alla fall något att se fram emot, även om jag inte har något emot hösten som sådan. Jag gillar färgerna och höstmörkret tycker jag bara är mysigt. Man kan sitta och skriva på sin bok eller spela något trevligt spel eller lyssna på musik i soffhörnan tillsammans med katterna och en kopp te. Katterna ja, de bryr sig kanske inte så mycket om hösten de heller och när de är på balkongen ligger de hellre i skuggan än i solen just nu.

Ack ja. Noterade att Nikon släppt en ny kamera som hade varit rolig att ha. D750. Troligen mellan D600 och D800, inte bara beteckningsmässigt. Kanske kan byta in och lägga lite emellan, men å andra sidan är det inget fel p den jag har. Men nya leksaker är alltid spännande. Vi får se hur det blir med den saken senare.