Där gick man på pumpen

Ja, jag har fortfarande inte fått ordning på bilen. Nu har jag dock en bensinpump att byta med, men det var ganska besvärligt att få loss den gamla. Det gick utmärkt att få lös slangarna och elen, men själva låsningen för pumpen sitter som berget. Det kommer säkert att sluta med att jag får ta mig till Biltema och köpa en avdragare eller liknande, för att lösa problemet. Enligt Saab-forumet skulle en sådan hjälpa. Man satte ”benen” i taggarna på låsringen och använde ett skaft till något annat verktyg att vrida med. Detta får testat.

Nu är vi ju dessutom i princip inne i november och snart är det dags att byta däck. Det tar aldrig slut. Nå, det är väl inte hela världen om det tar ett par dagar till att byta ut pumpen, men det märks att jag inte haft tillgång till bilen på en stund. Det blir inte handlat på Välsviken, som jag brukar besöka varje vecka annars och det blir inget kaffe i Vålberg. Finns buss, men det är krångligare och krångligt vill väl ingen ha det.

Därför är det bara att avvakta. Daniel och jag gör väl ett försök att fixa det i helgen, tror jag och sedan får vi väl tro att det funkar. Skulle inte förvåna mig om bilen inte startar ändå, men det återstår som sagt var att se. Bilar alltså…

Korsade planer

Ja, det blev inte som jag hade tänkt den här helgen. Anna som ville vara ledig förra helgen passade mig perfekt, genom att hon kunde ta min fredag och jag kunde jobba hennes söndag. Fint va? Jag hade tänkt åka till Säffle och hälsa på far och Gun och så var det ju Säffle-Marten också. Kunde inte bli bättre. Pratade med Gun på torsdag och gjorde upp att jag kom lagom till elvafikat, så behövde jag inte dricka det hemma innan. Allt lät jättebra. Tills fredagen kom. Bilen vägrar starta = ingen Marten.

Kaffe fick jag mig ändå och jag ringde Daniel och frågade om han ville ha, trots att jag sagt att det inte skulle bli något. Så han dök upp vid 11.15 och vi fikade. Gun ringde och undrade om jag fått start på bilen (hade sagt att jag skulle se om Lennart kunde hjälpa mig), men jag hade inte kommit så långt än, så vi fick höras längre fram. Jimmy ringde och undrade om jag ville ha starthjälp, kors i taket haha. Så jag tackade ja. Vi fikade klart och lagom till det kom Jimmy med nya flickvännen och jag rotade fram startkablar och fick Daniel att putta ut bilen från parkeringen. Sket sig.

Dina lyktor lyser lika skarpt som vanligt, säger Daniel. Så det är inget fel på batteriet. Måste vara något annat.

Det var det nog också. Efter mycket om och men har vi idag kommit fram till att den troligaste boven är bensinpumpen. Min arbetskamrat Anders har ett par bilar som är skrot, däribland samma modell som jag… Så vi försöker få en pump och så får vi ge oss på ett byte. Förhoppningsvis räcker detta för att få igång eländet igen. Fast, nästa Marten är om ett år…