Så var det måndag igen

Efter en skön och trivsam ledig helg med vackert väder, är det dags att börja jobba igen. Inte för att det är så besvärligt, jag är ledig tre dagar till (i princip) efter och det är först till helgen som den lite mer ansträngande perioden börjar igen.

På fredag gjorde jag inte mycket. Fikade med Daniel och åkte och handlade lite var väl det hela. Resten av dagen tog jag det lugnt och krafsade på katterna och förberedde lördagens picknick i Mariebergsskogen. Inte för att det var så mycket att förbereda egentligen, bara att göra en potatissallad, resten var ju redan klart som det var och låg i kylskåpet och väntade.

På lördag, som sagt, var det dags för picknick. Jag packade min och Daniels kylväska (tvingade honom att ta med den i all sin rosa glans) med mat och dryck, bryggde kaffe och fyllde Jimmys gamla termos (han fick den tillbaka när den var tom) med kaffe och packade ner tallrikar, glas och bestick i en kasse (eller två). Sedan lastade jag kylväskorna på paketvagnen och så rullade vi iväg.

Vi hade bestämt tid klockan ett och Daniel kom förbi mig strax innan halv så jag fick lite bärhjälp. Familjen Plutt hade tagit bilen och var framme en stund före oss och vi visste ungefär vart någonstans de befann sig. Där fanns det bord och allt så när vi väl var framme var det inte mycket att diskutera utan vi dukade fram allting där i stället för att leta reda på ett bord uppe på kullen bland djuren.

Så vi åt och drack och hade trevlig. Plutt åt en massa han också. Jag hade med kameran och tog ungefär 70 bilder under dagen och hälften är väl på honom ser det ut som. Det är han och så är det djuren :). I alla fall hade vi skoj hela eftermiddagen och vi hade tur med vädret för det var soligt precis hela tiden. Nästan lite för varmt, men man är ju aldrig nöjd

I går var jag hem till mor och Lennart och fikade och tog en titt på bilen igen. Daniel följde med och hjälpte till. Vi bytte olja, oljefilter och luftfilter. Bränslefiltret fick vi ingen ordning på för skruven satt som berget. Vi skall försöka igen om några dagar. Så jag ska ringa garaget idag och avboka tiden jag har på onsdag för nu tycker jag bilen går som den skall igen. Så med lite tur eller nåt, så åker vi till Kerstin lite längre fram, i augusti troligen. Vi får se hur det blir.

Snart är det i alla fall 11-kaffe och det skall bli intressant att se om Daniel kommer ihåg att han lovade att köpa smör…

La Donna e Mobile

Jag såg två elefanter igår. De var grå, inte rosa. Tillsammans med några hästar strövade de fram på Norra Fältet och såg ut att ha det riktigt mysigt. Cirkusen är i stan, tydligen. Scott. Det såg ut att vara en ko och en tjur för den ena verkade ha stora betar. Men det gick fort så jag är inte helt säker.

Apropå tjur så tog jag den vid hornen (eller betarna) igår och åkte med El Mobile till Gula Garaget för att se om de kunde tala om för mig vad som är fel med den. De hade glasspaus just då, men de lyssnade i alla fall på min felbeskrivning och som vanligt var Claes kommentar: ”Det beror på hur snabbt du behöver det fixat…”. Gula Garaget är populärt och det brukar vara en lång kö, men ibland har man tur. Den unge mannen som också jobbar där följde i alla fall med ut och tog en titt. Tydligen hittade han en slang som hoppat av någonstans i motorrummet och den satte han tillbaka.

”Jag vet inte om det löser problemet, men om du vill kan vi boka en tid så tittar vi efter närmare.” Det lät ju som en bra idé så jag fick en tid nästa vecka och om jag märkte att problemet var borta, är det ju bara att jag hör av mig och avbokar.

Passade på att kolla med Lennart om han kunde hjälpa mig med lite grundservice på den också, som oljebyte och filterbyte. Det var inga problem med det om jag kunde vänta till helgen för de skulle resa till Uddevalla några dagar tydligen. Så jag bokar väl tid på söndag så får vi se. Tog Daniel med mig till Biltema och köpte olja, filter och lite annat som jag hittade (det gör man alltid, hittar annat alltså), men luftfiltren var slut och kommer kanske på torsdag/fredag. Vi får kolla igen. Sedan tog vi en provtur till Väse och tillbaka (det var då vi såg elefanterna) och jag tycker nog att bilen går MYCKET bättre än tidigare. Kanske är det slangen som gjort allt och i så fall kunde ju det ha åtgärdats redan förra året… Jaja.

Nästa år måste jag skaffa nya sommardäck också… Bilar kostar. Även när de står still.

Men i övrigt är jag nöjd med bilen må jag säga och den har tjänat mig väl och ser fortfarande väldigt fin ut. Sa till Daniel att vi kanske skulle ta en tur till tvätthallen också så att den glänser om vi skall ta den ut på en liten resa till Kerstin frampå.

Nåja.

Elephants yeah!

Barnvakt!

”Är du ledig nån kväll till veckan?” stod det i ett sms jag fick. ”Visst är jag det,” svarade jag, för så var/är fallet. ”Va bra! Då kan du sitta barnvakt åt Plutt medan vi går på bio.”

Nu undrar ni naturligtvis om människan som frågade inte är riktigt klok som frågar mig om sådant, men lugn, bara lugn…. hon är helt frisk och jag har erbjudit mig vid ett tidigare tillfälle. Så om jag säger A får jag ju då säga B om någon ställer mig mot väggen. Plutt borde dessutom sova vid den här tiden och chansen att han vaknar är inte så stor och om han gör det är det bara att peta in en ny napp eller ge honom nåt att äta så somnar han om.

Så det bokades in ett biobesök på tisdag kväll och jag ombads infinna mig lite tidigare för att få en liten fika. Därefter lämnades Plutt och Keiko åt sina öden i mina händer under några timmar. Keiko nosade och gosade, tveksamt, men klöste mig inte. Plutt sov och snosade och behövde mig inte. Så jag hade ena ögat i laptopen där jag spelade spel och det andra på TV:n där det gick en film med namnet ”Matte söker Husse” och den var riktigt trevlig att slötitta på.

Filmen avlöstes av Sex and the City som, precis som vanligt vad jag förstår, var mera Sex än City. Har sett ett eller två avsnitt tidigare och det var definitivt inget nytt under solen där. Biobesökarna kom hem lagom till nästa avsnitt skulle börja så jag slapp traggla mig igenom Carries, Samanthas och vad de andra heters öden och tillfälliga förbindelser ytterligare en halvtimme eller hur långa avsnitten nu är. Det var nog ganska bra, för när de kom hem drog åskvädret igång och när jag kom ut till bilen hade regnet börjat drypa och när jag väl parkerade här hemma öste det ner. Det var att ta fram en handduk när jag kom innanför dörren för jag var rätt blöt i håret, så kort det nu är.

Blixtar och dunder avlöser varandra medan jag skriver detta och jag valde att plocka upp laptopen igen, snarare än att koppla upp mig på den fasta datorn.

I övrigt då? Ja det har varit lugnt idag, men jag och Daniel har varit ute en liten stund och fixat med min nya bilstereo. Jimmy hade ju fått sin stulen eller förstörd eller vad det var när de var i Göteborg i helgen, så jag gav honom min gamla i utbyte mot att han fixade en om koppling av anslutningskablaget till den nya. Om det fungerar som det ska, kommer den att minnas inställningarna även om jag vrider av tändningen. Som det är nu nollställs allt i och med att den inte har konstant spänning. Alla forum jag kollat på hänvisar till att byta plats på röda och gula kabeln så skall den biten lösa sig. Vi får väl se. Allt fungerar i alla fall, eller fungerade, när vi testkörde den, förutom just minnet.

Skall testa i morgon för Jimmy fixade kabeln medan vi fikade inför biobesöket/ barnvakteriet. Men nu skall jag försöka sova lite för jag har huvudvärk, troligen orsakad av åskvädret för det har varit lite tryckande under eftermiddagen och tidiga kvällen. Sedan inser jag att jag inte druckit tillräckligt med vätska idag så det kan också ha sin påverkan. Kaffe har jag fått dock. Tre gånger. I morgon skall jag få kaffe hos mor.

Blommor och blad

Snart är semestern slut. Som vanligt gick det ganska fort, men det känns ändå om om jag hunnit göra en del och ändå faktiskt varit ledig. Har ju ändå varit hemma sedan midsommarafton och hunnit med att vara 7 dagar i London. Katterna var glada när jag kom hem, men de såg ut att ha haft det bra under tiden. Alla blommor verkar också haft det bra för här hemma tror jag alla blommor jag har stod i full blom i varierande färger. Till och med passionsblommorna var fulla i knoppar. Inte illa, jag gillar ju när det är fint i fönstren.

Skulle fixat en ny tvättmaskin också, men det fanns inte en enda kvar ute på Elgiganten när jag och Daniel åkte dit i onsdags. Fanns bara nåt billigt skräp som jag inte kände att jag ville ha. Så det får bli en senare fråga. Går att tvätta i handfatet om man tar det direkt och inte lägger allt i tunnan. Har inte kollat Axel Karlsson ännu, men de har ju också en del att erbjuda och de behöver inte vara så himla dyra heller. Vi får väl se vad som händer till veckan.

EDIT: Nu har jag skaffat en på Axel Karlsson. De levererar den på torsdag, monterar den och tar med den gamla. Då var det problemet borta

Härom dagen var jag och Daniel till Filipstad en sväng. Som vanligt var det inte så bra väder, men vi slapp regnet denna gång. Märker att bilen inte går så bra, trots byte av läckande avgassystem, så det är väl nåt annat fel också. Får nog ta den till Gula Garaget och be dem kolla. Är ju bra om den klarar uppförsbackar också och inte bara att köras på slät mark. Som det är nu orkar den knappt halvvägs om backen är brant innan den kryper ner i 40. Alltid är det något. Man får inte spara sina pengar, det skall vara nåt som går sönder hela tiden.

Katterna är billiga i drift i alla fall. Lite mat, godis och vatten tillsammans med kramar, pussar och lite krafsande och borstande är allt de kräver – plus att det är rent i kattbaljan. De är alltid lite extra gosiga när jag varit borta från dem några dagar och de är inte långt från där jag är, oavsett om det är på balkongen, vid TV:n eller framför datorn. De finns inom krafsavstånd så att jag kan peta lite på dem då och då. Sedan springer de ut i köket och ska ha godis. Det har de lärt sig.

Idag verkar det vara OK väder igen, så vi får se vad jag hittar på. Just nu ska jag ta mig lite mer kaffe. Vi hörs vidare.