Språkliga händelser

Men vet att man påverkar sina vänner när det plötsligt kommer ett meddelande från Daniel:

Goeie môre, jou varswaater seerower [afrikaans]. God morgon, din sötvattenspirat…

Ja nog för att jag påbörjat min första kurs i språket i fråga, men jag hade inte räknat med att lura andra att hitta fraser att kasta på mig. Fast det är lärorikt för oss alla, kan jag tro. Några av fraserna jag lär mig kommer jag säkert aldrig att få användning för, som att fråga om det är säkert att simma här… Hajar finns kanske i Sydafrika, men dit lär jag inte komma och gör jag det så inte fan kommer jag att simma. Det gör jag ju inte ens här hemma.

Men jag kan köpa biljetter och fråga efter vägen och vet skillnaden på höger och vänster, något som jag inte ens gör på svenska normalt. Räkna till 20 och en handfull färger finns med i bagaget och diverse kroppsdelar. Arm heter… arm! Hand heter… hand! Ja, ni förstår att det är lätt att lära sig detta språk, speciellt för oss svenskar. Har man en gnutta engelska och/eller tyska i bakgrunden också så går det galant.

Har klarat halva första kursen… på två dagar. Fort går det, men är det för fort eller är det så lätt att lära sig? Framtiden får utvisa. Jag träna glosor vad jag än gör just nu. Medan jag gör mig kaffe, medan jag dricker kaffet, medan jag klappar katterna… När jag hänger tvätt. Hoppas bara att jag får användning av det när jag skall prata med Tracey sedan. Vi kanske får börja skriva våra mail på afrikaans i stället för engelska. Det vore en god träning.

Nu ska jag öva mera. Tot siens!

Marskatter

Ja, igår var det fem år sedan jag fick ta bort min lilla Malin. Tänker fortfarande på henne, den lilla prinsessan. Hon blev i alla fall 18,5 år så det var ju en del. De båda andra sessorna har ju ett antal år kvar dit upp och Lilly blir 11 och Nemi 9 i år.

Nu har jag ledig helg i alla fall så jag kan ta det lite lugnt och slappna av. Fast det kommer jag säkert inte att göra. Det finns projekt att göra och jag är säker på att jag sätter tänderna i ett par av dem. Långledig dessutom så det är extra skönt. Får väl se vad vädret säger. Igår var det ju drivis, snö och hagel och regn på samma gång. Blåste gjorde det också. Blä.

Det är ett tag kvar till påsk också såg jag i almanackan, annars brukar det kunna vara så här års, men nu var det i mitten av april. Sedan är det bara en månad kvar till det blir London igen. Det ska också bli skönt. Undrar vad vi hittar på… Har inte planerat upp så mycket ännu, men det hinner vi.

I morgon skall jag i alla fall träffa mor och Lennart och det är alltid trevligt. En liten tur dit är det som händer i morgon, resten av dagen ska jag nog bara vara. Det behövs det också ibland och något som jag sällan gör. Alltid händer det nåt som kräver lite mer uppmärksamhet än vanligt.

Nej, kaffe ska jag ha nu så vi får höras en annan gång igen.

En frisk fläkt…

Ja ni. Frukost klockan åtta på morgonen hör inte till vanligheterna för den som jobbar kvällar, men idag fick det bli så. Det kommer nån fläktsnubbe hit och skall kolla luftflödet i fastigheten vid flera tillfällen under dagen. De skulle göra det på torsdag också, så då får Daniel sitta kattvakt medan jag är på möte under em. Ack ja, mellan 08 och 16 stod det i pappret, så det är bäst att vara vaken. Det finns att göra och även om jag jobbar till tolv i natt, så löser det sig väl.

Helgen har varit lugn. Var till Kil på fika på lördagen och träffade Widar och Widar. Den förstnämnde hade jag inte sett på i alla fall 10 år och den andra var bara 2 månader. Fick träffa katten Ernst också och hunden som jag inte kommer ihåg vad hon hette. Snäll var hon i alla fall. Katten också. Charlie-vovven hade jag träffat flera gånger tidigare liksom Lill-Widars föräldrar (fast det var första gången jag fick sitta ner och prata med Pappa Emil). Inte fel att få en liten utflykt och kul att folk vet att de kan locka mig med elvafika. Det är baske mig en mänsklig rättighet det, 11-kaffe. Fast min kamrat Lars hävdar att det är Polly som är det. Han är en pollygris (pollygrip?), men har order på att inte äta så mycket godis hörde jag senast. Haha, säger jag.

Lars skulle till London också snart och det är kul att se att detta resmål sprider sig bland arbetskamraterna. Vi reser i omgångar under våren. Lars nu och Lennart ett par dagar nästa helg och sedan var det töserna som drog i april… och jag i maj. Det blir spännande. Kanske skulle vi åka allihop samtidigt någon gång, men då fick man väl stänga verksamheten om ingen jobbar 🙂

Solen skiner och det är vår nu. Frågan är när snön kommer, för en dag gör den det och då vill ingen veta av den. Sköna Maj har ju sjungits in under snöstorm tidigare, så vi får väl avvakta och se. Själv tror jag visserligen inte mycket på mer snö nu och saknade att vi aldrig fick en riktig vinter denna gång. Våren kan väl få komma då, så blir det att fotografera vårblomster i stället för snöhängda granar. Fredrik föreslog fotodag nästa gång jag hade ledigt. Får se om han minns det också.

Nu blir det påtår. Hörs!

Londondags..

Ja då har vi bestämt oss för att resa till London igen. Det får bli i maj när jag har en långledig helg och därmed inte behöver ta ledigt så mycket. Sista veckan i maj blir det och vi kommer hem på Kristi Flygare om almanackan är korrekt. Har bokat idag i alla fall så är det klart.

Naturligtvis verkar det som om det strular i tågtrafiken när vi ska hem. Börjar dagen innan och det är buss en bit. Typiskt. Det får lösa sig. Nu ska jag gå till jobbet och se en film. Hörs senare.

Oscar 86

Ja då var den 86:e Oscarsgalan över och nu är det ett år kvar till nästa gång. Alla gäster har gått hem, allt är bortplockat och disken är överkomlig och kommer inte att ta så lång tid i anspråk att klara av senare idag. Vi kan konstatera att Gravity var årets vinnare med 7 statyetter, men 12 Years a Slave blev bästa film. Det sista innebar att Angelina Jolie nu inte är den enda Oscarsvinnaren i familjen, då Brad Pitt fick Oscar genom att vara en av filmens producenter. Hon själv fick för övrigt årets Jean Hersholt Humanitarian Award, så nu har hon 2 och han 1.

Fredrik vann darten över Nick i final och eftersom Jimmy aldrig dök upp var fältet öppet i år. Jag hade till och med en chans eftersom alla närvarande bestämde sig för att vara med i år. Fredrik gick hem efter middagen då han skulle upp och arbeta idag, men å andra sidan kom Zarina lagom till den samma så vi var i alla fall fyra stycken som satt uppe och tittade. Mycket mat och dryck, hade räckt till 15 personer tror jag, så nu har jag massor över att ta hand om. Drycken står sig väl, kan jag tro och maten går att frysa.

Ellen ledde galan och det gick väl bra även om det kändes som om det var mindre show i år. Det hela fick dessutom ett väldigt abrupt slut när Nian slutade sända så fort sista tacktalet var över och Ellen fick därmed inte en chans att runda av natten åt oss. Skit samma, vi missade ju inget direkt (vad vi vet) och vi slapp Fredrik och Filip i år vilket var en välsignelse av stora mått.

Så nu är frågan om man ska lägga sig en stund eller vad som bör göras… har ledigt hela dagen i alla fall och ska inte jobba förrän i morgon igen.  Katterna lär ju tycka att det blir konstigt om jag lägger mig nu ;). Jag ska i alla fall inte ta hand om disken, den får stå några timmar.