Sommar, sol och katter

Det är inte så dumt egentligen att ha en balkong i söder. Även om det innebär att man inte kan vistas på den under stundom när hettan förvandlar den till en tryckkokare, men där emellan funkar den fint. Katterna uppskattar också denna oas där de kan ligga och tryna och bara må gott och kika ut genom fönsterrutorna på det som sker nedanför.

När man tröttnar på att gubben i kåken bredvid alltid skall klippa den förbaskade gräsmattan så fort det är helg, kan man ju stoppa lite musik i öronen i stället. Speciellt nu när jag kan streama allt från musikbiblioteket oavsett om jag sitter ute eller inne. Undrar om inte kaffe smakar bättre på balkongen också… Får fundera på det.

Blommorna blommar och grönskar i alla fall. Solrosen tyckte inte om mig för den skall tydligen ha hektolitervis med vatten och det får den inte. Den får lika mycket och ofta som de övriga och det var för lite tydligen så alla knopparna torkade bort. Jaja, nu har jag provat i alla fall och vill jag ha något annat finns det alla möjligheter att införskaffa det på Plantagen (jag är ju med i deras kundklubb också, hihi). Testade att ställa ut passions-blommorna i solljuset för att se om de tycker bättre om det och kanske till och med kan tänka sig att blomma lite.

Farmor hade alltid en hel skog av blommor på sin balkong och där blommades det flitigt. Kanske för att hon hade lite mer tid att lägga ner på det än andra. Fast å andra sidan är jag  nästan alltid ledig på dagarna och jobbar på kvällen, så jag borde ju ha samma tid jag. Får kolla på det nästa gång jag noterar något i almanackan. Från midsommar har jag lite semester också. Ack ja.

Avslutningsvis kan jag konstatera att ett av de bättre inköpen jag gjort genom åren är golvfläkten som står här ute och som kan ge illusionen av lite svalkande vindar emellanåt. Hållt bra har den också för att vara från Biltema.

Ett svar på ”Sommar, sol och katter

  1. De ser riktigt söta ut. Hoppas allt är bra idag på din namnsdag. Namnet efter din morbror som inte längre finns i denna världen.
    Må gott och kram

Kommentarer är stängda.