Money money

Idag känns det som Stora Penningbrännardagen eller nåt. Jag har förvisso fått en hel del för pengarna, men nog har de rullat. Först en full tank bensin så att jag tar mig nånstans om jag det vill och sedan lite annat smått och gott. Jag besiktade bilen på fm och det hade jag redan betalat för. Två fel hittade han och ett kan jag gå med på, det andra vet jag inte vad han menar. Helljus ut funktion, vänster sida. Lyser som satan skulle jag påstå! Att avgassystemet läcker är ju nåt annat. Kanske kan detta också vara förklaringen till att jag har svårt att accelerera ibland. Wiks Bilservice skulle ta en titt och går han bet så får jag tala med Claes på Gula Garaget.

Daniel fick sitt pass på Polisen idag också så nu kan vi åka till London. Förenklar saken om man så säger. Vi tog ett varv till Bergvik efter Polisen och där fick han sig några skjortor på Dressman och jag hittade två piké och en skjorta på samma ställe. Vi gick även till Stadium för att se om det fanns nåt jackaktigt som jag kunde ta med till London. Kriteriet var att den skulle vara lätt och tunn och hålla ute väder och vind och samtidigt vara lätt att stuva undan när den inte behövdes. Fick, underligt nog, tag i en för 200 kr som både uppfyllde kriterierna och passade i storlek.

Så vi lämnade Bergvik med lite inköp i kassarna och åkte till Skoghall där vi besökte Systembolaget. Där fanns vin på fel ställe så vi fick säga till att vi inte hittade det vi förväntade oss på hyllan för att det var en annan sort i vägen. Det visade sig att man ställt fel och det jag sökte stod längst in. Gör om gör rätt! Fick tag i nåt sommarbubbel till fredag också och några öl och så i sista stund kom jag på att jag skulle köpa en flaska Pinotage och testa också. Den sort som fanns där hade visst smak av kaffe bland annat så vi får väl se. För er som inte har en susning om vad där är så kan jag berätta att Pinotage är en vindruva och vinerna görs, så vitt jag vet, i Sydafrika. Tracey som tipsat oss och det var en pinotage av annat slag vi drack till gnun och springbocken.

Nästa och för mig sista stopp blev Coop. Där handlades två kassar fulla med mat så att det skall räcka till mig, Daniel och familjen Plutt på fredag när vi skall fira midsommar. Är väl som mormor och köpte mer än vad som går åt så att det verkligen RÄCKER. Det var i alla fall en utmaning att få upp allt i lägenheten utan att behöva gå två gånger. Tack och lov skall hisseländet vara färdigbyggt på torsdag så att man kan frakta hem saker lite lättare – och sig själv också.

Nu är det tre dagar kvar sedan har jag semester!