Nationaldag

Idag har Gustav namnsdag, vilket innebär att min gode vän Claes har fått ett sms med grattis. Han heter det i andranamn. Det innebär också att det är Nationaldagen, det som i alla år hette Svenska Flaggans Dag, men som efter en massa tjat fick bli Nationaldagen och dessutom röd dag. Annandag Pingst fick stryka på foten så att vi kunde vara lediga den 6 juni i stället. Vadå lediga? Jag jobbar jag.

Vackert väder är det så vi får säkert inte mycket folk hos oss eftersom majoriteten säkert grillar och dricker alkohol så att polisen får fullt upp senare i kväll med alla bråk och sånt som brukar dyka upp en sådan här dag. Midsommarafton är nästa och jag vet inte vilken av dessa dagar som toppar statistiken för detta.

Hade jag varit ledig hade jag antagligen inte druckit en droppe alkohol, inte för att jag inte dricker, men snarare för att jag spenderat dagen med annat och inte direkt haft tid och lust att fira. Jag firar inte Nationaldagen. Det är en dag som alla andra och jag tycker inte det är mycket att stå efter. Så det så.

Men ni som vill, fira på. Passa på när det ändå är fint väder för snart är sommaren här och då blir det regn och kallt i ett par månader. När jag var liten var sommar sommar, men klimatet förändras väl.

Nej jag ska snart gå iväg. Vi hörs.