Internet Explorer = Idioti

Jag uppdaterade min andra blogg, resebloggen på Londoninfo.Se och passade på att byta tema på den. Min vana trogen kollade jag hur det såg ut i Internet Explorer och det visade sig att det såg inte ut alls. Den var tom. Så tydligt är att nåt var fel. Eftersom jag använder samma tema för båda bloggarna kollade jag även denna och det gick inte att se den heller. Så jag fick kolla vad som var fel och kom fram till följande:

Det visar sig att IE inte kan tolka instruktionen att använda teckensnittet Helvetica och om man tar bort detta i styles.css så går det hur bra som helst. Är det inte roligt så säg?

Snacka om dum webbläsare.

Födelsedagsmiddag

Min lilla Mor har fyllt år och jag hade bjudit in diverse människor i min närhet till en födelsedagsmiddag. Dessvärre kunde inte Jimmy och Emeli komma med Loke för det var förkylning på gång igen. Tråkigt, men så är det.

Så det blev en intim middag med Daniel, Lennart, mor och undertecknat i stället, vilket gick bra det också. Vi åt och drack ganska gott under ett par timmar tillsammans. Det började med en liten välkomstdrink bestående av vodka, grenadin och färskpressad juice av apelsin och citron (Lennart fick avstå vodkan), medan gästerna fick mingla lite i vardagsrummet medan jag lade sista handen vid maten.

Därefter var det dags för en liten förrät i form av en toast med kräftstjärtar och kräftröra och denna sköljdes ned med ett glas Gustave Lorentz Gewurtztraminer (Lennart drack öl, 2,8). Alla tyckte att det var riktigt gott och det är inte speciellt svårt att lyckas med en toast då det enda som egentligen behövs göras (i min mening) är att kantskära brödet och steka det lite på båda sidor i smör så att det blir krispigt. Sedan kan man lägga på vad man har hemma eller har lust till.

Huvudrätten som följde var den så kända (i mina kretsar) Kreolskans Söndagsgryta och till denna serverades en sallad och en flaska vin vid namn Allegro (rött). Jag minns inte vem som gav mig flaskan, men tack säger jag för den var verkligen god. Vi åt av grytan i stora lass och jag är rätt säker på att alla blev mätta och att den definitivt räckt till två personer till och en liten knodd.

Vi drog oss tillbaka till salongen för kaffet och detta fick gästerna själva välja vad och hur de ville ha. Mor tog en Irish Coffee, Lennart en ”vanlig” med socker, Daniel ville ha en chokladkaffe (rom, varm choklad och espresso med grädde på toppen) och jag tog mig en Cappuccino. Till detta serverade jag en bit chokladkaka med glasyr och kokos (och grädde för den som ville ha) och ett glas av Daniels hemgjorda Limoncello.

Mor och Lennart tackade för sig runt halv sex och kvar blev Daniel som hjälpte mig att avsluta Gewurtztraminern och Limoncellon. Vi tömde även hans hemgjorda hjortronlikör så att det skulle ta slut och ge plats för annat i baren. Sedan pratade vi skit i ett antal timmar och det blev lite mer kaffe och avslutningsvis även en varsin Gin med nåt i (tror det var grape fusion eller nåt liknande). Sedan rullade han hem vid kvart över elva och jag tog hand om disken och det övriga. Med det gjort behöver jag inte göra de i morgon och kan sova med gott samvete.

Så blev det med detta och nu är det nog dags att vila en stund tror jag.