Gott Nytt År!

Då har vi vänt på bladen i almanackorna och konstaterat att vi lämnat 2012 till förmin för 2013.

Hos mig och katterna var det en mycket lugn och stilla Nyårsafton med endast tre gäster. Daniel dök upp och likaså gjorde Fredrik och Margozata. Jag hade fått önskemålet om en lugn och stilla sammankomst om detta var möjligt och även om det säkert varit skoj om vi varit fler och festat mer, så gillar jag ju själv att hålla lite låg profil festmässigt.

Det var drop in mellan sex o halv sju och därefter blev det en liten välkomstdrink.

 • Tag ett champagneglas
 • Häll i 2-3 cl hallonsaft
 • Tillsätt 2 cl vodka
 • Fyll upp med vitt vin (vanligt eller mousserande)
 • Ploppa in några isbitar (eller frusna hallon) och servera

Det var gott, tyckte alla.

Middagen bestod av en liten toast i två varianter, en med skaldjur och en vegetarisk till vilken återstoden av det vita vinet (Hälge!) förbrukades och därefter ett val mellan stekt rostbiff eller quornfilé med sallad och klyftpotatis. Den som ville kunde hälla på lite Café de Parissås också. Till maten dracks en flaska Trapiche (mycket gott rött vin).

Under kvällens lopp blev det lite vindruvor, ost och kex och så småningom kaffe och glass. Mer att dricka fanns för de som ville ha – en hel bar full – och det dracks i alla fall lite grand. Vi tittade på bilder från London och lyssnade på musik medan det samtalades om allt möjligt. Vi hann med Grevinnan och Betjänten och fångade Tennyson på Skansen också innan året tog slut och bubblet kom fram.

Det var med andra ord en ganska lugn och trevlig tillställning.

Nyårsdagen kom och gick med Nyårsdagskonsert från Wien klockan 12.15 och Daniel var åter på plats och vi kunde ta lite kaffe. På em dök Herr Magnusson från Säffle upp och det dracks mera kaffe innan det var dags för mig att gå till jobbet.

Så hur var 2012? Jag kan väl lista de viktigaste händelserna utan att lägga någon vikt vid rangordningen dessa emellan:

 1. Loke (och hans föräldrar)! Inte bara familjen Hellstrand-Persson upplevde en förändring av vardagen. Även jag och katterna fick ta del av den. 10 december 2012 blev han 1 år och hur det gick till vet man inte för det gick väldigt fort.
 2. Katterna! De busar och gosar och gör min vardag trevlig. Det är tur att jag har dem.
 3. Daniel! Vad vore tillvaron utan en god vän att dela dem med? Ingen aning och jag hoppas att jag inte behöver få reda på det heller.
 4. Mamma! Fredagsfika nästan varje fredag under hela året är nog inte många som har tillsammans med sin mor, men den förmånen har jag minsann.
 5. Lennart! Kaffe med mor är oftast även kaffe med Lennart. Han har också under året funnits till hands för diverse saker som jag behövt hjälp med, från bilen till mina två stora fina racklådor till musikrummet. Utan dem hade det inte blivit mycket musik av tror jag.
 6. Maria! Kvinnan som fick mig att starta bloggen och till vilket jag hittat tillbaka att umgås med efter så många år. Det är tur att jag har dig också!
 7. Musiken! Som mest har jag åstadkommit 24 verk under ett och samma år. Det var 1989 och från 2000-2011 blev det totalt 30 kompositioner. Från augusti 2012 när jag åter började skriva musik till den 31 december har jag klämt ur mig… 47 musikstycken. Dessutom har jag per Nyårsafton en verkkatalog på jämna 200 kompositioner av skilda slag och kvalitet.
 8. London! Det blev inget av i år med en resa dit, men det är sådant som händer. Staden finns kvar och betyder fortfarande en massa för mig och snart är det dags att åka igen.
 9. Jobbet! Äntligen fungerar det bra och jag har börjat trivas igen och tycka att det är roligt.
 10. Bilen! Den gamla rasade ihop, mer eller  mindre, så det fick bli en nyare och finare. Den spinner som en katt och jag är väldigt nöjd med den. Nöjdare blir jag om jag får fixat backspegeln också, men det hinns.

Sådär!

Nu har jag ett oskrivet år framför mig igen och det är bara att fylla det med något och vi får väl se vad som dyker upp. En sak är redan klar dock och det är ett återbesök till London i april månad. Ni som läser bloggen lär väl vara bland de första som får veta om det händer något annat spännande fram igenom.

Vi hörs!