Lördagsgodis

Dagen börjar med att Nemi sitter vid skåpdörren och gör sitt bästa att få ur sig några ynkliga läten som i princip betyder ”Godis nu!”. För katterna är det lördag hela veckan. De måste få lite karameller att tugga på, annars är dagen inte lika rolig. Från början var det mest Lilly som tiggde, men sakta och säkert började Nemi ta över den rollen. Konstigt hur det kan vara, men så är det. Hon äter ju inte av det andra som jag bjuder Lilly, nämligen ost, skinka, köttfärs… fast hon kanske kan ta en räka om man trugar länge. Så hur hon blivit så stor är det ingen som vet, eftersom hon bara äter vanlig mat och en och annan karamell, medan Lilly äter allt möjligt och är tunn som en vålnad.

Nå, katterna måste få godis också så att de vet att jag bryr mig om dem. Själv har jag inte köpt några karameller. Jag undviker sötsaker om det går och kör annat gott i stället. En ölkorv eller två kanske och lite nötter eller popcorn. Köpte en låda från jobbet i torsdags, men har inte hällt upp den ännu. Får bli senare i kväll om jag vill ha ett glas öl kanske. Fram till dess skall jag ta det lugnt och njuta lite av att vara ledig. Det behövs fixas en och annan sak här hemma, men det kan jag göra någon av dagarna då jag ändå skall gå till jobbet på em. Heller vara helt ledig när man väl är det, än behöva plocka med sådant man känner att man måste. Jag har en plan, så det bli säkert bra med allt när februari väl är över (det går väl fort antar jag eftersom januari försvann i 120).

Jag har nu fått ordning på nya datorerna. Ja, den helt nya saknar fortfarande en mängd program, men de kan man peta i allt eftersom man har behov av dem. Mediadatorn däremot är klar och installerad med det enda som den behöver. I alla fall vad jag vet. Lite spel, musikspelare, MS Office och drivrutiner till skrivaren. E-postprogram, nu när jag äntligen lärt mig fördelarna med IMAP och så får jag väl installera Spotify igen så att Daniel kan spela upp en lista eller två när vi har våra månatliga middagar. Z brukar alltid be om lite musik till efterrätten 😉

Konstaterade att min gamla dator, den som nu är upphottad mediadator, startade på (i bästa fall) 20 minuter. Nu tar det fem och det beror väl på att jag har samma hårddisk som tidigare och inte en snabb SSD-disk som i den nyaste burken. Den å andra sidan startar på 40 sekunder, så det är helt OK. Nästa projekt är att rensa laptopen så att den också innehåller bara det jag behöver och därmed också startar upp lite snabbare än den gör nu. Tid är om inte pengar så ett irritationsmoment.

Snö finns det nu i mängder och jag som nästan aldrig använder bilen mer än två gånger i veckan har fått borsta av den fyra gånger hittills och skottat parkeringen lika många (ja, nu ljög jag för Daniel skottade den åt mig senaste gången). Ändå tycker jag om när det är snö för det ser trevligare ut då. Om det är vinter då skall det vara vinter också och den mörka och dystra december var ju snöfri och julstämningslös. Visst, det blev jul ändå men jag hade önskat några meter snö på julafton. Idag snöar det inte, än och jag tror inte att jag har något ärende ut heller. Skall vara hemma, som sagt och njuta lite.

Mat finns i frysen så jag lär inte svälta. Passade förresten på att äta upp resten av räkorna jag köpte till äggen på julbordet. Hade ett halvkilo i frysen där jag plockat ut 10 st eller nåt sånt. Så igår kväll blev det Crêpes á la Prins Bertil, något som jag inte käkat på flera år. Gott var det också och Lilly tiggde till sig ett par räkor. Hittade en IPA från Fullers i kylen också som jag kunde ha till. En lagom mysfredag för mig det. Idag blir det pasta till middag och antagligen inget speciellt till kvällsmat. Hade ju popcorn som sagt. Frågan är om jag ska se en film eller spela spel – går ju att göra båda även om jag inte gör det samtidigt. Vi får se.

Nu ska jag pussa lite på katterna så att de vet att de lever. Hörs en annan dag!