Så var det måndag igen

Efter en skön och trivsam ledig helg med vackert väder, är det dags att börja jobba igen. Inte för att det är så besvärligt, jag är ledig tre dagar till (i princip) efter och det är först till helgen som den lite mer ansträngande perioden börjar igen.

På fredag gjorde jag inte mycket. Fikade med Daniel och åkte och handlade lite var väl det hela. Resten av dagen tog jag det lugnt och krafsade på katterna och förberedde lördagens picknick i Mariebergsskogen. Inte för att det var så mycket att förbereda egentligen, bara att göra en potatissallad, resten var ju redan klart som det var och låg i kylskåpet och väntade.

På lördag, som sagt, var det dags för picknick. Jag packade min och Daniels kylväska (tvingade honom att ta med den i all sin rosa glans) med mat och dryck, bryggde kaffe och fyllde Jimmys gamla termos (han fick den tillbaka när den var tom) med kaffe och packade ner tallrikar, glas och bestick i en kasse (eller två). Sedan lastade jag kylväskorna på paketvagnen och så rullade vi iväg.

Vi hade bestämt tid klockan ett och Daniel kom förbi mig strax innan halv så jag fick lite bärhjälp. Familjen Plutt hade tagit bilen och var framme en stund före oss och vi visste ungefär vart någonstans de befann sig. Där fanns det bord och allt så när vi väl var framme var det inte mycket att diskutera utan vi dukade fram allting där i stället för att leta reda på ett bord uppe på kullen bland djuren.

Så vi åt och drack och hade trevlig. Plutt åt en massa han också. Jag hade med kameran och tog ungefär 70 bilder under dagen och hälften är väl på honom ser det ut som. Det är han och så är det djuren :). I alla fall hade vi skoj hela eftermiddagen och vi hade tur med vädret för det var soligt precis hela tiden. Nästan lite för varmt, men man är ju aldrig nöjd

I går var jag hem till mor och Lennart och fikade och tog en titt på bilen igen. Daniel följde med och hjälpte till. Vi bytte olja, oljefilter och luftfilter. Bränslefiltret fick vi ingen ordning på för skruven satt som berget. Vi skall försöka igen om några dagar. Så jag ska ringa garaget idag och avboka tiden jag har på onsdag för nu tycker jag bilen går som den skall igen. Så med lite tur eller nåt, så åker vi till Kerstin lite längre fram, i augusti troligen. Vi får se hur det blir.

Snart är det i alla fall 11-kaffe och det skall bli intressant att se om Daniel kommer ihåg att han lovade att köpa smör…