Barnvakt!

”Är du ledig nån kväll till veckan?” stod det i ett sms jag fick. ”Visst är jag det,” svarade jag, för så var/är fallet. ”Va bra! Då kan du sitta barnvakt åt Plutt medan vi går på bio.”

Nu undrar ni naturligtvis om människan som frågade inte är riktigt klok som frågar mig om sådant, men lugn, bara lugn…. hon är helt frisk och jag har erbjudit mig vid ett tidigare tillfälle. Så om jag säger A får jag ju då säga B om någon ställer mig mot väggen. Plutt borde dessutom sova vid den här tiden och chansen att han vaknar är inte så stor och om han gör det är det bara att peta in en ny napp eller ge honom nåt att äta så somnar han om.

Så det bokades in ett biobesök på tisdag kväll och jag ombads infinna mig lite tidigare för att få en liten fika. Därefter lämnades Plutt och Keiko åt sina öden i mina händer under några timmar. Keiko nosade och gosade, tveksamt, men klöste mig inte. Plutt sov och snosade och behövde mig inte. Så jag hade ena ögat i laptopen där jag spelade spel och det andra på TV:n där det gick en film med namnet ”Matte söker Husse” och den var riktigt trevlig att slötitta på.

Filmen avlöstes av Sex and the City som, precis som vanligt vad jag förstår, var mera Sex än City. Har sett ett eller två avsnitt tidigare och det var definitivt inget nytt under solen där. Biobesökarna kom hem lagom till nästa avsnitt skulle börja så jag slapp traggla mig igenom Carries, Samanthas och vad de andra heters öden och tillfälliga förbindelser ytterligare en halvtimme eller hur långa avsnitten nu är. Det var nog ganska bra, för när de kom hem drog åskvädret igång och när jag kom ut till bilen hade regnet börjat drypa och när jag väl parkerade här hemma öste det ner. Det var att ta fram en handduk när jag kom innanför dörren för jag var rätt blöt i håret, så kort det nu är.

Blixtar och dunder avlöser varandra medan jag skriver detta och jag valde att plocka upp laptopen igen, snarare än att koppla upp mig på den fasta datorn.

I övrigt då? Ja det har varit lugnt idag, men jag och Daniel har varit ute en liten stund och fixat med min nya bilstereo. Jimmy hade ju fått sin stulen eller förstörd eller vad det var när de var i Göteborg i helgen, så jag gav honom min gamla i utbyte mot att han fixade en om koppling av anslutningskablaget till den nya. Om det fungerar som det ska, kommer den att minnas inställningarna även om jag vrider av tändningen. Som det är nu nollställs allt i och med att den inte har konstant spänning. Alla forum jag kollat på hänvisar till att byta plats på röda och gula kabeln så skall den biten lösa sig. Vi får väl se. Allt fungerar i alla fall, eller fungerade, när vi testkörde den, förutom just minnet.

Skall testa i morgon för Jimmy fixade kabeln medan vi fikade inför biobesöket/ barnvakteriet. Men nu skall jag försöka sova lite för jag har huvudvärk, troligen orsakad av åskvädret för det har varit lite tryckande under eftermiddagen och tidiga kvällen. Sedan inser jag att jag inte druckit tillräckligt med vätska idag så det kan också ha sin påverkan. Kaffe har jag fått dock. Tre gånger. I morgon skall jag få kaffe hos mor.