La Donna e Mobile

Jag såg två elefanter igår. De var grå, inte rosa. Tillsammans med några hästar strövade de fram på Norra Fältet och såg ut att ha det riktigt mysigt. Cirkusen är i stan, tydligen. Scott. Det såg ut att vara en ko och en tjur för den ena verkade ha stora betar. Men det gick fort så jag är inte helt säker.

Apropå tjur så tog jag den vid hornen (eller betarna) igår och åkte med El Mobile till Gula Garaget för att se om de kunde tala om för mig vad som är fel med den. De hade glasspaus just då, men de lyssnade i alla fall på min felbeskrivning och som vanligt var Claes kommentar: ”Det beror på hur snabbt du behöver det fixat…”. Gula Garaget är populärt och det brukar vara en lång kö, men ibland har man tur. Den unge mannen som också jobbar där följde i alla fall med ut och tog en titt. Tydligen hittade han en slang som hoppat av någonstans i motorrummet och den satte han tillbaka.

”Jag vet inte om det löser problemet, men om du vill kan vi boka en tid så tittar vi efter närmare.” Det lät ju som en bra idé så jag fick en tid nästa vecka och om jag märkte att problemet var borta, är det ju bara att jag hör av mig och avbokar.

Passade på att kolla med Lennart om han kunde hjälpa mig med lite grundservice på den också, som oljebyte och filterbyte. Det var inga problem med det om jag kunde vänta till helgen för de skulle resa till Uddevalla några dagar tydligen. Så jag bokar väl tid på söndag så får vi se. Tog Daniel med mig till Biltema och köpte olja, filter och lite annat som jag hittade (det gör man alltid, hittar annat alltså), men luftfiltren var slut och kommer kanske på torsdag/fredag. Vi får kolla igen. Sedan tog vi en provtur till Väse och tillbaka (det var då vi såg elefanterna) och jag tycker nog att bilen går MYCKET bättre än tidigare. Kanske är det slangen som gjort allt och i så fall kunde ju det ha åtgärdats redan förra året… Jaja.

Nästa år måste jag skaffa nya sommardäck också… Bilar kostar. Även när de står still.

Men i övrigt är jag nöjd med bilen må jag säga och den har tjänat mig väl och ser fortfarande väldigt fin ut. Sa till Daniel att vi kanske skulle ta en tur till tvätthallen också så att den glänser om vi skall ta den ut på en liten resa till Kerstin frampå.

Nåja.

Elephants yeah!