Kräftor kräfva dessa drycker!

Ja Albert Engström ansåg i alla fall detta och huruvida det är helt sant vet man ju inte. Jag kan gott och väl tänka mig kräftorna utan, men visst är det gott med en nubbe emellanåt. Förra årets kräftskiva var nubbelös för min del eftersom jag körde bil til och från, men jag fick med mig en liten flaska hem att ta på egen hand. Det var den intressanta sorten Bokhållarens Nubbe som ingår i serien Ekologiska snapsar från Snälleröds.

Årets skiva är väl kanske inte skiva per se, men det är i alla fall meningen att jag och Daniel skall käka dessa röda odjur i morgon kväll och för att göra det mer skivigt har jag köpt ovan nämnda samling åt oss. Förutom bokhållaren så finns Brännmästaren, Mäskdrängen, Jungfrun och Herr Berntsons snapsar representerade.

Vi får väl se vad dessa smakar, det blir 25 cl per man så att vi får smaka dem alla utan att vi behövde två förpackningar. Tror inte vi fixat en varsin omgång med 5x50cl utan att trilla omkull och det vill vi inte. Till kräftorna i övrigt köpte jag en halv meter bröd och lite kex och Daniel valde ut två burkar krämig ost. Det finns även svart cheddar att tillgå så det skall nog bli bra detta.

Dricka till i övrigt? Ja det blir Fuller’s Chiswick Bitter, så mycket är klart och om vi inte är lulliga nog efter det finns det även India Pale från samma bryggeri. Bittern håller bara 3,5 procent vilket gör den tillgänglig i matbutiken och detta är originalstyrkan vilket innebär att jag gillar att dricka folköl på puben när jag är i London tydligen… den är nämligen mycket god. Kanske inte konstigt att man orkar dricka fler pints än man tror när ölen inte är över 5 i styrka.

I afton blir det inget speciellt i alla fall. Jag skall se på CSI: New York på DVD och kanske till och med ta en titt på pingvinerna från Madagaskar, vars äventyr jag fann på en alldeles egen skiva. Nå, vi får se. Jag har ledigt hela helgen och det är det som räknas.

Jag återkommer vidare när det finns något att berätta.