(H)Julen rullar vidare

Så blev det Juldagen, svensk films stora premiärdag – och jag är inte på bio. Det känns ovanligt skönt faktiskt, just detta att slippa göra något utom det som jag själv känner för. Kan rekommenderas att prova på 🙂

Hade som vanligt ont i nacken när jag vaknade. Undrar om det är kudden eller om det är Nemi jag ligger på när jag blir sådan… Får testa mig fram och se vad det är. Värken går ju över bara jag kommer upp och rör på mig, eller får något varmt kring nacken. Irriterande, men ändå inte tillräckligt irriterande för att förstöra julstämningen med stort J, alltså Julstämningen.

Tog en kombinerad julfrukost/julkaffe idag och det är heller inte fel när man kan göra detta och slå två katter i en smäll. De var som vanligt lite här och där och helst där de inte skulle vara om de ville undvika att bli sparkade/trampade på. Men de är söta i alla fall! Idag hade jag för avsikt att börja ett nytt projekt, eller i vare fall att börja om lite på ny kula med ett gammalt. Det är ett musikaliskt projekt, så det kräver lite av inspiration, lust och allmänna idéer för att funka, så en dag som denna borde vara idealisk att starta upp i alla fall.

Lite har jag bråkat med Sibelius och min Yamaha PSR-540, men det hör till. Tydligen är jag inte den enda som har problemet i fråga och jag fattar bara inte hur det kan gå till. PÅ något sätt vill inte Sibelius skicka rätt signal till oboe-stämman, utan det blir flöjter i stället. I mitt fall piccolo (som använder precis samma ljud som vanliga flöjter men nån oktav över). Inte för att det spelar roll egentligen, men det är en principsak. Jag kan inte sitta med över 20 instrument inladdade i minnet och tro att datorn orkar med att fungera praktiskt, så därför använder jag en extern MIDI-källa i stället för Sibelius egen ljudbank. På så sätt behövs inget laddas till minnet förrän jag är klar och vill göra en diskinspelning av det hela.

Nu, några timmar senare funkar det, men det är en annan historia.

Vid halv två var det dags att börja med maten eftersom jag idag skulle få tre trevliga gäster på besök. Hade beslutat mig för att göra en Janzon bland annat, så det var att skala potatis och strimla densamma (för hand såklart, här fuskas inte haha) och få in allt i ugnen så den var klart till klockan tre (det var den). Gästerna anlände strax innan tre och hade haft vissa besvär att ta sig fram genom snödrivorna. Barnvagnen var full av snö kring hjulen så jag förstod att det hade varit kämpigt (snön töade under em och gav mig rejält blöta strumpor när herrskapet gick hem igen…)

 Bara varmrätterna och gästerna kvar. Sedan så!

Loke åt det mesta på julbordet, men hade som idé att först äta, sedan spotta ut och sedan äta igen… För att han skulle slippa äta samma sak tre gånger såg Jimmy till att stoppa det i en serviett andra gången det spottates ut. Men han tuggade igenom allt som fanns utom sillen (tror jag). Loke fick inte heller någon nubbe, något som hans far och jag fick. Mor dricker inte sådant som den präktiga kvinna hon är, men det är jul en gång om året så vi andra tog en åt henne med. Hon fick julmust á la Soda Stream i stället för nubbe och julöl och jag tror bestämt att hon var så nöjd, så nöjd.

Jag hade tänkte göra kaffe på maten (ja, Daniel…), men det blev en Gin & Tonic till Pappa Jimmy och mig i stället. Fem, sade Emeli, var en magisk tidpunkt då Loke brukade vilja sova, så längre än så skulle de nog inte stanna. Hade inte mycket annat att bjuda på heller förutom clementiner (vad heter förresten clementin på mandarin??), men jag tror inte att någon tog någon sådan. Jag har gjort en hel del julgodis, men jag har givit bort det i julklapp och inte behållt något alls till mig själv.

 Loke den glade Busen!

 Nu ska vi se vad som finns här borta… En KATT!!

– Mor och Far övervakar busandet 🙂

Nåja, det var en perfekt eftermiddag och det enda som hade kunnat göra den bättre hade väl varit om även Daniel hade varit med så att alla nära vänner var samlade. Men det blir en annan gång. Nu är jag inne på min andra G&T och funderar på hur jag skall tillbringa resten av aftonen. Kanske finns det en film jag kan se om jag nu inte fortsätter med det musikaliska. Eller så tar jag och dammar av ett gammalt dataspel som inte sett ljuset på länge. Sådant är också väldigt roligt. Vi får se. Detta var allt från idag och vi höres säkerligen under morgondagen igen. Toode-loo!