Katten också

Mjau nu har det hänt
Det är Fjärde Advent
och husse har sista ljuset tänt

Då får vi inte vara på bordet när han dricker kaffe… då är det ”usch och fy och se upp för ljusen kattskrälle!” Annars är det, ”å så gulliga och fina ni är, puss puss”. Men inte nu när hela bordet ser ut att stå i ljusan låga, då duger vi inte. Nemi ligger under bordet och tjurar och jag får ligga, på nåder, i soffhörnet och glo.

Bara för att demonstrera blåser han lite på dem också så att lågorna fladdrar så att vi ska fatta att vi inte skall vara där och bränna morrhåren. Ja, husse, vi är inte dumma vet du. Katter är intelligenta varelser. Så drick du ditt kaffe och tänd dina ljus, när du är färdig så är det bara du tar fram godiset! Just det. MJAU!!

Lucia och katterna: Del 2

Jimmy och Loke kom, Lilly sjöng Staffansvisan och Nemi gick sina tunga fjät och blev klappad av Loke. Sedan drack vi varm glögg, ja inte Loke och katterna, men jag och Jimmy. Efter det kom Daniel så då blev det kaffe (han fick visserligen också glögg först i och för sig) och alldeles nybakade lussekatter.

@ Emeli: Köp du dina, mina är ändå godast 😉

@ Mamma: Japp jag lyckas alltid med lussekatterna och de andra är ju rätt snälla, söta och fina.

Sedan njöt vi av lussefriden och av Lokes tokigheter. Det är alltid höjdpunkten på dagen om han kommer på besök. Snart går han själv och får då chansen att jaga katterna, även om han inte behöver för de kommer så snällt fram till honom  så att han får klappa och känna på dem lite. Keiko är enligt uppgift inte lika Lokevänlig, men sist var hon inte vänlig mot nån skrället. Hon som var så gosig när hon fick vara här och jaga Lilly och Nemi.

När Jimmy och Loke åkte hem glömde de vällingflaskan. Men jag och Daniel skulle ut på äventyr så vi tog den med oss och åkte bort och lämnade av den så stackars Loke inte skulle behöva svälta.

Efter detta for vi vidare till Beijer för att se vad som erbjöds i skivväg att ha till nya hyllor inne i barskåpet. Vi fann en limfog som troligen passar. Vi får mäta och kolla. Sedan drog vi till kliniken för en snabbkoll på servern och därefter till skroten med en av Daniels gamla bildskärmar. Efter detta var det meningen att vi skulle köpt kattsand och åkt till Mitt i City och shoppat lite på Kjell och Co MEN det blev IKEA i stället och deras julbord.

JÄDRAR så mätt jag är! Tre varv runt plus kaffe och en pepparkaksmuffin. Ska inte äta på tre dagar nu tänkte jag. Vi hann även kolla lite på belysning till barskåpet när de nya hyllorna kommer på plats… ja vi hann till och med åka och köpa kattsand.

Nu dricker vi kaffe utan dopp och innan jag kastar ut Daniel för dagen kanske vi testar en liten droppe Gin och Tonic igen. Idag har jag i alla fall inte ont överallt så jag kanske kan njuta lite av den – något jag hade svårt att göra igår. Därför blev det heller inga lussekatter då som var planerat att jag och Daniel skulle göra, eller han skulle hålla mig sällskap medan jag gjorde i alla fall… Så är det och blev det.

Nu har jag jobbhelg att se fram emot!

Höres senare.

Lucia och katterna: Del 1

Så var årets 48 lussekatter klara. Inga problem att fixa sådant tidigt på morgonen för det är ganska enkelt att baka sånt.

Nu återstår lussekaffet och Daniel, Jimmy och Loke skall komma och jag har lovat att Nemi skall framföra Lussevisan tillsammans med Lilly. Får se hur det går. Om någon kan personifiera att natten går tunga fjät så är det väl pappas lilla tjockis 🙂

Får väl återkomma om detta frampå.

Kattdag

Förr i världen stod det Napoleon i almanackan denna dag  och det var alltid en bra ursäkt för att köpa en Napoleonbakelse  och trycka i sig. Idag är det Naemi i stället jämte Naima. Eftersom min stora, tjocka goa katt heter Nemi så får jag väl i stället ta denna dag som att det även är hennes dag (Nemi finns inte i almanackan som eget namn).

Så det blir en massa kattpussar och annat innan jag får lov att kravla mig iväg till jobbet och spendera ytterligare ett halvt dygn och lite till där. 13 timmars arbetsdag idag och 13,5 igår och ytterligare drygt 10 timmar i morgon. Tur att katterna har varandra att jaga runt med så att de inte känner sig alldeles ensamma. Nåja, jag slapp i alla fall att börja kl 11.

Taskigt väder är det ute också, men det verkar inte vara så kallt. Får väl se hur länge det dröjer innan det blir snö och minus tjugo.


 När husse är borta kan Nemi sova hela dagen...

Hurra för Lilly!

Idag fyller den lilla snusebusan nio år. Tänk att det gått så länge sedan jag och Jimmy hyrde en bil och reste till Sälen för att hämta hem en liten kattunge. En kattunge som jamade hela vägen hem och som definitivt inte tycker om att åka bil – det är långt mellan Sälen och Karlstad.

Första helgen som Jimmy inte var hemma bestämde hon sig dessutom för att dumpa honom och flytta in till mig och Malin :). Men nog märks det att hon vet att han också är hennes husse när han är på besök för då ska det gosas lite.

Katter är opportunister har det sagts mig och japp, det är de. Definitivt de båda jag har. Definitivt Lilly. Nio år. Hon är väl snart pensionär förstås om man ska räkna kattår eller hur det nu blir. Hon har fått lite skinka i alla fall och det glufsade hon i sig på några sekunder. Dretkatt.

Lilly fyller år

Lillys födelsedag 2012. Zzzzzz Zzzzzz Zzzzzz. Mrkrr?