Quo Vadis?

Ja, inte vet jag vart jag är på väg. I 190 km/tim framåt mot Jul skulle jag tro, även om jag inte på något sätt känner av julstress eller annat. På jobbet är det lugnt,  i alla fall fram till i natt då helvetets portar öppnar och hundratals människor strömmar till för att se premiären av Bilbo, eller ”Hobbit” som den kallas även på svenska. Dumt. Boken heter Bilbo och inget annat och att göra titeln till hälften på engelska och till hälften på svenska vittnar bara om hur dumt PR-folk egentligen är. Hobbit: En oväntad resa… Välj mellan Bilbo: En oväntad resa eller Hobbit: An unexpected journey för hundra gubbar!

Ingen som lyssnar på mig i alla fall…

I afton har jag haft det riktigt trevligt under ett par timmar. Maria och hunden Charlie har varit på besök och druckit kaffe och ätit mackor. Ja, Charlie fick väl inget av det, men han fick i alla fall vara med. Katterna också, även om det bara var Lilly som bemödade sig att kolla vad som var på gång. De har träffat Charlie tidigare och inte ens då var det något väsen. Han är så liten så han märks knappt och vet mycket väl att katter är vassa, hundar är mjuka…

Maria berättade lite för mig om hur det hade varit med Julia, så nu vet jag i alla fall hur det blev som det blev. Inte på något sätt bättre, men på något sätt ändå betryggande att ha kännedomen. Sedan är det också skönt att veta att hon är skapligt OK trots allt, vilket för mig är det allra viktigaste. Fick även höra, återigen, att min komposition fallit alla berörda i smaken och att den lyssnas till då och då. Säg det i toner och inte i ord. Det ligger något i det tror jag.

Slutligen är jag åter ställd inför den ultimata frågan: Vad är meningen med livet? Är svaret 42 eller är det Facebook? Jag är väl medveten om att det är jag och ingen annan som styr mitt eventuella användande och engagemang i det senare och att det inte kostar mig något att ha det – utom lite prestigeförlust. Det sista är ju illa nog 😉

Nej jag får suga på karamellen ytterligare ett tag. Som Elis i Taserud sade, man skulle ha ett par vantar också (eller en digital mixer).

Kram!