Sköna maj…

Fan vet om den är så skön egentligen. Det är ingen direkt värme i luften och det känns mer som mars än maj. Nå, det är inget att göra och det finns bättre saker att ta sig för än att klaga på vädret. Regnar det så regnar det. I och för sig börjar vädret spela in en smula, då jag för tillfället inte har någon bil. Den är på verkstaden och kostar pengar och jag har ingen aning om när den är färdig eller vad jag behöver ut med för att få den tillbaka. Det löser sig, hoppas jag och när den är klar så får den fungera perfekt – det var ju därför jag lämnade in den.

Katterna bryr sig inte om vädret. Om solen skiner och det blåser iskalla vindar, då ligger de på balkongen och njuter för där är det inglasat och riktigt varmt. Man skulle vara katt, tror jag. Fast jag har ju aldrig riktigt gillat värmen så det är en hake där. Tur att jag har dem i alla fall, för de är väldigt gosiga, gärna när jag skall göra annat 😉

Idag är jag ledig och då skall jag bara göra några få saker och sedan skall jag ägna resten av tiden åt att skriva att kapitel på min bok. Det är sista boken nu och på sätt och vis skall det bli skönt när den är färdig, så att jag kan ägna mig åt lite annat utan att känna att jag egentligen borde sitta och skriva. Vi får se. Räknar med att den är klar innan semestern så att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag inte skriver då, utan kanske gör sådant som jag borde göra oftare.

Här mulnar det, så det blir väl regn innan eftermiddagen kan jag tro. Skrivväder med andra ord, så det är faktiskt bra. Inte lika kul att sitta inne om det är fint och jag egentligen borde ta en promenad.