Snöfri Valborg

Det ser i alla fall ut som om Valborgsmässoafton kan gå av stapeln utan snö och att Vintern verkligen Rasat ut den här gången. Visserligen har den hela dagen på sig att återvända, men med den sol som nu lyser, så tror jag vi klarar oss. Inte för att jag kommer att vara vid brasan och lyssna på sång, för jag jobbar hela dagen och kvällen, men andra kanske samlas för detta enligt traditionen. Låt oss se om vi får det lugnare i kväll tack vare detta också. Det lär märkas.

Så har årets första fyra månader rullat förbi och det är faktiskt inte så långt kvar till sommaren. Får väl se när nästa snöoväder dyker upp, det är inte helt säkert ännu och jag vet att vi haft kraftiga snöfall så sent som den 12 juni, på min morfars födelsedag. Jag åkte med dem hem till Uddevalla för att tillbringa sommarlovet där och i Dalsland var granarna alldeles vita av snö, som om det vore juletider.

Som sagt, snön har inte gömt sig helt ännu tror jag.

Aprilväder

Den här månaden har varit mysko. Inte nog med att det var ett par decimeter snö på Långredagen, det har snöat eller haglat lite till och från den senaste tiden. Jag har visserligen varit med om att det har snöat på Valborg, vilket får alla vårsånger att verka lite malplacerade, men jag hade hoppats på en trivsam april, med vårväder och ingen snö. Nå, man kan inte få allt.

Låt oss se vad Valborg har att ge i år, det är ett par dagar kvar. Själv längtar jag till nästa vecka, eller snarare framåt en vecka, då jag lämnar den eventuella snön för ett vårlikt London. Där är de, som vanligt, en månad före oss i väder och årstid, så det skall bli skönt att vandra i någon av parkerna och känna av solvärmen lite. Inte för att jag är mycket för att sitta i solen, men på våren är det inte fel.

Måste få till bilen också och få den besiktad. Resan till Wien i sommar hänger mycket på bilen och kanske måste vi skippa den helt (resan alltså). Wien ligger väl kvar några år till får vi tro och om jag inte litar på bilen, då blir det inget av. Dessutom kanske det kostar en slant att fixa till den och då finns det inget kvar att resa för. Enkel matematik, om än inte så kul. Kanske håller bilen några år till, så att vi kan åka 2019 i stället. Vi får helt enkelt se vad som händer.