Slut på det roliga

Ja, nu är julen slut och allt är grått och trist igen. Alla saker som stod i fönstren med mera och lös upp är bortplockade och ersatta av de vanliga lamporna och lyktorna. Inte lika mysigt, men i brist på bröd får man äta limpa. Daniel har varit i Spokane en dryg vecka nu, så jag har fått elvafika själv. Inte ens mor fanns på plats igår så att jag kunde åka dit, men å andra sidan kunde jag göra annat som behövdes tas omhand också. Katterna bryr sig inte om nåt kaffe, men då och då vill de i alla fall ha godis och när husse är chansen större att det trillar ner något.

Idag har jag städat lite i allmänhet också, inte bara julplock (några dagar försent enligt almanackan). Skall fortsätta lite grand i morgon också och så småningom är jag nog färdig att möta våren. Ja, den håller sig borta ett tag till, men efter Oscar börjar det i alla fall närma sig och för mig är väl Oscar nästa hållpunkt på kalendern, även om det är en dryg månad kvar till dess. Semestern är klar i alla fall, eftersom jag jobbar enligt schemat den dagen.

I morgon skall jag ta mig tid att kolla på Golden Globe Galan som tydligen finns på SVT-play, något som jag inte haft en endaste aning om ifall inte en god vän talat om det på Facebook. Något gott har alltså kommit ur den deal jag gjorde med Djävulen när jag skaffade ett FB-konto. Har nu kikat runt på saker och ting som jag vill ha till musikstudion och tack vare julklappen så ser det ut att kunna bli ett och annat. Måste kolla med 4Sound om en uppgradering till Cubase 8 också, så att jag är ikapp där. Frågan är om Sibelius också har kommit i ny version sedan sist. Detta är strängt tagit inte akut, men det skadar inte att förbereda en smula.

BOKEN skall ju vara klar innan jag börjar musicera igen har jag ju sagt och med 1,5 bok kvar börjar jag se ljuset. Det känns lite otroligt ändå, att jag klarat av att hålla koncentrationen så pass hög att jag producerat 3,5 böcker på mindre än 1,5 år. Det är närmare 2 300 sidor, trots allt som jag har skrivit.

Som sagt… om jag skulle skriva klart kapitel 14 då. Ja, det får det bli. Hörs vidare en annan dag när jag har något att komma med.