Dan före…

Ja då är julen här. I alla fall i morgon. Nu är i alla fall julstöket över och jag inväntar att skinkan skall bli färdig, så att jag kan ta mig en skinkmacka och titta på film. Det är min tradition och de skall man ju hålla på. Årets julstök har innehållit en omgång lussekatter, fyra jullimpor (mina goda), lite japansk knäck, ett litet lass fudge och ett halvt kilo Mozartkulor. Jag gav bort det mesta av det sista och både mor och Daniel får/fick av jullimpan. Just det, pepparkakor har jag också gjort.

Så nu sitter jag här i fåtöljen och inväntar min skinka. Tänkte passa på att steka köttbullar som jag ska ha på Juldagen också, när jag ändå är i farten. Färsen går ut i morgon så det är bäst att ta rätt på den direkt. I morgon behöver jag inte fixa någon julmat för jag skall till Daniel där Kerstin tagit kommandot över julen i år och passat på att bjuda in mig också. Det ska bli trivsamt.

Idag har jag haft huset fullt på förmiddagen med mitt (någorlunda) traditionella julkaffe. Jimmy och Emeli hade med sig Plutt och Mor och Lennart kom därefter. Sist dök Daniel och Kerstin upp och kunde förse sig av bordets håvor. Det var pepparkakor, lussekatter och hembakt jullimpa med rökt bog eller julost som stod på menyn… och kaffe såklart och té till Emeli. Plutt nöjde sig med vatten, men åt av alla sorters pepparkakor. Flera stycken. Det fanns granar, ekorrar, igelkottar och björnungar att välja mellan. Gjorde inga hjärtan eller stjärnor och grisar den här gången. Tänkte göra en älg, men det fick vara. 🙂

Vi delade också ut alla julklappar och det blev en hög. Mest till Plutt såklart :), men då ska det vara. Efter fikat gjorde jag ett ärende ut och sedan dess har jag dammsugit och avslutat julbaket. Ätit middag hann jag också med, även om jag inte var superhungrig. Jag har lite gott att göra till senare i kväll, förutom skinkmackan och just nu funderar jag på om jag ska ta mig kaffe eller en gin. Det ena utesluter inte det andra så jag måste bestämma vad jag vill ha först. Blir nog kaffe 😉 .

Vi får väl se vad som händer vidare med skinka och julfirande. Jag vet i alla fall att jag skall se på filmen The Holliday med Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law och Jack Black. Den är tradition sedan några jular tillbaka. Tidigare var det Ombytta Roller med Eddie Murphy och Dan Ackroyd som stod för julfilmen. Tider förändras, men traditionen med en film kvällen innan julafton står kvar. Då kan man gosa med katterna samtidigt, om de är på det humöret. Lilly brukar vilja krypa till mig när jag sitter vid TV:n så vi får se.

Vi hörs mer under julen skulle jag tro. Skål! Nej, kaffe var det ju…

Julefrid

Ja då har jag äntligen fått min julledighet. Sju dagar utan att behöva gå till jobbet.  Inte helt fel får jag nog säga. Idag har jag varit till mor på det vanliga fredagskaffet tillsammans med Daniel. Det är alltid lika trevligt att träffa henne och Lennart och det är ju bra att vi kan hålla våra dagar. Faktiskt sällan som ingen kan och det är ju bra.

Efter fikat var det dags för den sedvanliga shoppingturen, men idag var den lite extra omfattande då det stod julklappar på programmet också. Jag får dock tillstå att det gick väldigt smidigt jämfört med vad jag hade trott. Vi blev klara väldigt snabbt och kunde åka vidare till Coop för att köpa mat. Jag släppte av Daniel som hastigast så han kunde ställa in sina varor och sedan hängde han med mig hem.

Det blev kaffe och en liten whisky och sedan gjorde jag en pizza åt oss som vi åt upp till sista smulan. Jag har köpt lite olika säsongsöl från Storbritannien,  bland annat och vi skulle prova några av dem hade vi bestämt. Så det blev lite Winter Ale från Fuller’s och St. Peter’s och nåt liknande från Gotland. Inte helt fel så där på kvällen.

Imorgon har jag häcken full av saker som jag ska fixa och som jag vill ha undan innan jul. Söndag ska jag bara slappa. Det har jag förtjänat. Katterna behöver bli krafsade på om inte annat. Vi hörs vidare längre fram.

Host, host

Då var det dags för vinterns lilla förkylning. Typiskt. Kunde varit förra helgen när jag ändå var ledig, men inte då. Sjuk ska man vara när man jobbar så att man förlorar på att vara hemma. Dessvärre är det inte mycket att göra när man har feber, snuva och lite ont i halsen. Hostan smyger sig på också framåt kvällen, men hittills har jag fått sova på natten.

Insåg att det är ett bra tag sedan jag skrev några ord på bloggen. Inte sedan jag kom hem från London och det är ju en evighet sedan. Vi har redan vänt blad i almanackan och nu är det december. Sista månaden på året och jag undrar, som vanligt, vart de andra månaderna tog vägen. Men, nu när jag är hemma, då kan jag skriva några rader här medan jag försöker få mig lite varmt inombords.

Ryggen är lite bättre också för er som vet att jag haft problem ett tag. Den billiga londonsängen är nog inte att rekommendera för gamla gubbar, i alla fall inte under så lång tid som 10 nätter. Det var natt 8 eller möjligen 9 som jag började få problem… Mest kände jag av den i tisdags när vi var till Trollhättan och tog adjö av moster Oddny, som gick bort bara någon dag efter att jag kom hem från resan. Kyrkbänkar är inte bekväma och bilresa i drygt två timmar i varje riktning är inte alldeles skönt heller för onda ryggar. Men nu är det bättre och om bara snuvan och febern ger med sig så har jag inget mer att klaga på.

Just nu känns det ganska bra, men då har jag sovit hela natten på ipren och när jag steg upp tog jag lite c-vitamin och min allergitablett. En dusch piggar också upp och nu sitter jag med mitt en timme försenade elvakaffe. Det är Första Advent idag också och egentligen skulle jag väl sätta fyr på staken också, men solen skiner rakt in i lägenheten, så jag inväntar eftermiddagsfikat i stället. Tror levande ljus gör sig bättre om det är lite mörkare ute.

Katterna tycker att det är bra att jag är sjuk. Då är jag hemma hos dem och de kan ligga och slöa i soffan bredvid och känna sig nöjda och trygga. Skulle jag till äventyrs dra mig ut i köket så kan de ju även få en godisbit. Sådana opportunister dessa djur är. Men de är söta.

Så allt jag egentligen orkar ta mig för är att slöa i soffan, dricka kaffe och slösurfa eller läsa en bok. Hoppas det ger med sig så att jag kan jobba som vanligt på tisdag igen.