Fort(e)

Det går fort nu. Rusar fram och innan vi vet ordet av kommer februari att ha försvunnit bakom horisonten och kommer aldrig mer igen. Nästa vecka är det sportlovet och sedan är vi inne i mars. Nåja, det är inte mycket att göra så vi får väl se framåt i stället, katterna och jag. Våren kommer troligtvis och det bli påsklov och annat bös som gör livet annorlunda. Dessvärre hade jag velat ha vinter först, men det fick jag inte. Hade varit trevligt att få ge sig av ut med kameran för att fånga lite vintermotiv, men varför skulle man få möjlighet till det, nu när vi inte längre har vinter som vi hade när jag var barn…

Fettisdagen kom och gick också, utan att det blev semla på bordet. Första året på jag vet inte när som det händer, men det är ju nyttigare utan förstås. På söndag är det Oscar och av någon anledning verkar TV inte längre vilja vara TV, utan det skall live-streamas över Internet i stället. Visserligen går det att se på, men det går inte att spara, så som jag har gjort med galorna de senaste 20 åren. Ack ja, teknikens under. Ibland förstår jag gamla gubbar som gnäller över att de inte hänger med i utvecklingen och att det var bättre förr.

Katterna bryr sig inte. Huvudsaken är att de får lite godis då och då och att jag klappar, kramar och pussar på dem. Helst inte lika ofta som de får godis, men ändå. De kan vara inomhus och sova bort hela dagen om de vill – och det gör de. Vädret är ju grått och trist och apropå både vinter och sportlov blir det nog tunt i skidbackarna åt ungarna i år igen.

Jaja, det blir väl en ny vinter någon gång. Kanske.