Gosekatter

Undrar om Lilly och Nemi är oroliga för att jag skall åka till London till veckan igen. De har varit mycket noga med att finnas på 30 cm avstånd från mig de senaste dagarna och för ovanlighetens skull så ligger båda och sover hos mig i sängen om natten. Helst skall en av dem (de turas om) sitta framför mig när jag är vid datorn också så att de är riktigt i vägen. Då ser jag dem och kan inte ignorera att de finns 🙂

Nåja, de behöver inte vara oroliga än på ett tag. Jag skall vara hemma hos dem ett tag till innan nästa resa. Vi kanske skrotar tanken på Wien eftersom bilen är lite osäker i gasen vid vissa tillfällen och då är det såklart tillbaka till London som gäller. Vi vill ju gärna träffa våra nya vänner Tracey och Giovanni igen.

Daniel har till och med börjat planera en ny picknick och det är väl självklart att vi skall bjuda dem denna gång som tack för resan till Windsor. Ni som inte vet vad jag pratar om får läsa min reseblogg, ni har länken här intill. Vi behöver ju inte köpa maten på det dyraste stället (om det nu är dyrast), men visst vore det lite extra kul med en picknickväska full i godis från Fortnum & Mason.

Största problemet med det är väl hur vi får hem den till Sveige igen efteråt, speciellt om det inte är plasttallrikar utan porslin… Glasen var av plast kunde vi läsa oss till. Daniel har mailat dem och frågat :D. Ja, vi är nog lite underliga vi båda när vi får idéer.

Idag kommer hela familjen Plutt från Herrhagen på middag. Daniel kommer också. Det skall bli trevligt. Jimmy och Emeli har ju hjälpt till att ta hand om katterna medan jag var borta och det ska bli väldigt roligt att se hur Loke har växt. Antar att han kommer ta över Keikos roll och jaga katterna en stund. Det kan de behöva. Vi träffade förresten katten Lucky i London och hon påminde väldigt mycket om Keiko, fast hon var lite mer kelsjuk och bet mig inte när jag klappade henne ;).

Jaja, jag får ta ett tag med dammtrasan och dammsugaren. I morgon skall jag göra vårfint också, det är ju förste maj på onsdag. Jag är ledig! Det har fungerat ovanligt bra med lediga dagar utan att ens anstränga sig sedan jag fick mitt nya schema. Efter midsommar (som jag också är ledig över helgen) har jag två veckors semester och det är väl då vi reser bort nånstans en sväng. Annars blir det två veckors kattmassage!

Åter till vardagen

Jaha, det var Londonresan det. Då kan man återgå till det vanliga och skriva i denna bloggen i stället. För er som missat resan går det att läsa om den i min reseblogg. Länken finns bland övriga länkar här vid sidan av.

Katterna var glada över att jag kom hem och jag tackar Claes, Jimmy och Emeli för att de var snälla och tog hand om busorna medan jag var borta. De verkar ha mått gott under veckan för de såg inte direkt svältfödda ut någon av dem. Inte ens Lilly som gör det per automatik. Jag är övertygad om att de fått både mat och godis 🙂

Kom att tänka på att det är underligt hur vissa riktigt dåliga grejer kan visa sig vara det bästa som hänt. Som han som missade båten den där gången april 1912… tror han var glad att han inte var ombord när isbergen började på att dyka upp. Jag å andra sidan undrar hur min och Daniels resa hade sett ut om min nya kamera hade anlänt i god ordning den 21 december i stället för att inte dyka upp förrän en god bit in i januari. Om jag fått den efter 2-3 dagar så hade jag aldrig behövt fråga efter den och Tabitha på Grays of Westminster hade inte fört fråga vidare till sin Shipping Manager Ms Tracey Winskill…

Så jag skall alltså vara glad att DHL är det mest idiotiska fraktbolag som någonsin funnits och att de inte klarade av att leverera ett paket som bara tog 30 timmar på sig från London till Malmö. Men webben är full av berättelser om hur andra inte fått sina leveranser pga av att ingen varit hemma, trots att man inte varit utanför dörren på hela dagen. Eller företaget med 10 anställda om inte fick paket för att ingen var där och samtliga hade varit i tjänst – hela dagen, men ingen hade sett någon från DHL.

Men från och med nu kommer Tracey aldrig att anlita dem för paket till mig, utan hon tar i stället UPS som dessutom har en lokal agent här där jag själv kan hämta paketet om så är.

Från och med nu är vi dessutom bästa kompisar hon och Daniel och jag, hehe och det var det nog inte någon som hade räknat med när det drog ihop sig till leverans och Daniel var mer hysteriskt irriterad på DHL än vad jag själv var – eller Tracey som hade startat ett mindre krig med dem. Daniel hade definitivt inte räknat med att få följa med henne 42 våningar upp och ha utsikt över hela London (han som är höjdrädd), eller att han skulle äta gnu tillsammans med henne.

Men allt detta inträffade, så vi får väl säga: ”Tack, DHL, fortsätt så.”

Idag har jag för övrigt varit i Lejonets Kula, dvs  Västerås där de har sin depå. Fast jag var där å jobbets vägnar på studiebesök på Nya Filmstaden. Väldigt trevligt var det där må jag säga, men höjdpunkten på allting var parkeringsgaraget. Vad? Nej, fråga inte ens 🙂

Fråga nu är närmast: Ska jag ta mig mera kaffe?

Passion!

Jag har insett att det inte är tillräckligt med passion i mitt liv. Så jag bestämde mig för att råda bot på saken genom att raskt inhandla inte en utan två exemplar av Passiflora caerulea. Den är en av mina favoritblommor, men mitt förra exemplar blev konstigt och vissnade bort för mig. Nu fanns de åter i handeln, om det är så att säsongen är här kanske och eftersom jag är medlem i Plantagens kundklubb fick jag ett extra bra pris.

Jag och Daniel har snott runt lite i sista minuten för att fixa sådant som jag behövde fixa innan vi reser till London, men nu tror jag att allt är klart. Skönt, så då innebär det att jag kan ta det lugnt resten av dagen – mer eller mindre i alla fall.

Mor var här på elvafika och Lennart kom strax efter tolv och fick det som var kvar. Nästa gång är fikat hos dem och då kanske det finns lite bilder att visa från resan.

Det jag framför allt skall göra idag är att gosa och schnoosa med katterna så att jag bygger upp ett förråd av pussar och kramar så jag står mig under veckan. Det gör jag inte ändå, men man kan ju försöka. De är ju trots allt med mig ändå i form av alla katthår som klänger sig fast i vartenda klädesplagg man har.

Glöm nu inte att jag kommer att skriva det mesta om resan i min RESEBLOGG. Ni har länken i vänsterspalten, så vill ni läsa om vad som händer och sker får ni kolla där.

Vi höres!

Baronessan Thatcher ur tiden

Kom precis hem efter en sväng till Coop och fick beskedet via the Times att Margaret Thatcher precis lämnat oss efter en stroke. 87 år gammal och inte helt kurant sedan ett antal år tillbaka och det är väl inte mer att vänta. Jag hade äran av att se henne vid två tillfällen i London under Remembrance Sunday vid Cenotaphen.

 Margaret Thatcher, stödd på sin efterträdare, John Major

Min och Daniels resa kan därmed innehålla en statsbegravning om man väljer att hålla denna nästa vecka. Platsen är redan vald till St. Paul’s Cathedral. Underligt hur saker utvecklas. Vi får väl hålla utkik efter vad som planeras.

Kalajs!

Så har det gått en helg igen och den har varit lite annorlunda än vanligt. Jag jobbade som jag ska på fredag och söndag, men på lördag hade jag tagit semester för att ta med mig Daniel på en dagstur till Åkersberga. Dit var vi bjudna på kalas av hans Mor som i dagarna (igår) fyllde år och ville slå på stort och bjuda till fest.

Så efter den långa fredagen fick det bli lite sömn så att jag skulle orka med att köra hela vägen utan att hamna i diket. Vi åkte från stan någon gång efter nio så att vi hann till blomsterbutiken först och vi stannade en stund Arboga för lite elvafika.

Fram kom vi vid halv två och där fick jag träffa i stort sett hela familjen med systrar, moster och morbror, kusiner och en bunt respektive. God mat fick vi och för de som inte körde fanns det vin. Daniel fick ta min ranson också. Solen sken och det var en vacker dag, minst sagt. Daniel tog mig med ut och förevisade området där vi var. Hembygdsföreningen i Åkersberga har tydligen hand om det mesta där, med Kerstin i spetsen. Huset vi var i kallas för Vita Huset, även om det inte var vitt. Det är tydligen ett populärt ställe att hyra för att ha festligheter.

Kerstin verkade vara väldigt nöjd med dagen och framåt eftermiddagen var det dags att bege sig hemåt igen. Vi lämnade Åkersberga på slaget fem och sedan bara det av hemåt utan avbrott och Google påstod att det skulle ta 3,5 timme att åka den sträckan – och det stämde.

Trött och sliten var jag när jag fick komma hem till katterna, så det blev inte så mycket mer gjort utan jag somnade tidigt. Nästa lördag ska vi åter till Åkersberga, men då blir det med tåg så att jag kan sova under tiden ;).

Denna vecka har jag att finjustera det som behövs fixas inför Londonresan och sedan bär det av dit. Vi får se hur det går. Tydligen har jag kastat alla elkablar som jag speciellt fixat och gjort i ordning för resebruk till London samtidigt med den gamla resväskan. De låg väl i nåt fack i den såklart och nu är de borta. Flera års samlande och fixande borta på några sekunder. Typisk. Bara att köpa nytt med andra ord. Hoppas att det jag vill ha finns kvar i butikerna där jag hittat det tidigare, eller att ens butikerna finns kvar. Vi får väl se vad det blir av detta.