Schnörf

Ibland undrar jag om det är meningen att man aldrig får vara riktigt nöjd. Lagom till långlediga helgen så blir man sjuk och får inget ut av det man hade planerat. Ligga på rygg och hosta är inte min vision av att ha fyra fria dagar från jobbet. Dessutom ser det ut att bli någon mer dag också, då jag verkligen inte är frisk idag. Det började så sakta i tisdags direkt efter att vi öppnat och jag plötsligt kände mig andfådd och lätt hostig… Konstigt, men det ÄR vår, har jag hört och pollen förekommer och om man har känslighet för damm, då kanske man inte tål pollen heller.

Så, en mildare anafylaktisk chock kunde ju faktiskt ha drabbad mig och dessvärre hade jag inte min bricanyl med mig, så jag fick helt enkelt försöka ta det lugnt. Inte var det så svårt den dagen visserligen, med nästan inga besökare alls, så det var ju på sätt och vis bra. Men sedan sket sig allt, bara jag kom hem och fick sova. Onsdag morgon var flunsan ett faktum och så har det alltså varit sedan dess.

Idag brände jag all energi på att ta mig till affären och handla och sedan laga lite mat (jag ansåg att äta bör jag göra och kan bli piggare av), av vilken jag åt två tuggor och sedan orkade jag inte mer. Typiskt. Inte nog med det, jag fick ont i nacken också, antagligen av att jag ligger mer än vanligt och inte på rätt sätt heller. Så jag har nu tillbringar 4 timmar att bli av med värken och just nu mår jag skapligt (OBS! Illusion).

Det får bli ett nytt försök med mat och sedan får vi se vad som händer. Jag har ingen röst då stämbanden är fulla av skit, men jag kan viska till katterna, även om effekten av ”Gå för helvete ner från bokyllan!” inte gör sig i viskande läge. Jag fick resa på mig och jaga ner Lilly i stället. Ack ja. Vi får se när allt släpper. Är antagligen för lite Whisky, men det går förvisso att korrigera. Problemet är att jag inte känner vad saker och ting smakar just nu, så det känns lite bortkastat att ta någon 12- eller 18-årig sådan i alla fall.

Hoppas på att bli frisk snart!

Vårfint

Nu kanske våren har kommit. Solen skiner i alla fall och det verkar vara ganska härligt därute. Förhoppningsvis håller det i sig även över kommande helg då jag är ledig. Tror det vore skönt med en vårpromenad eller något sådant. Enda nackdelen är väl att snart kommer pollen och förstör bilen och gör den gröngrå i stället för blå. Nåja, det finns väl biltvätt.

Bilen skall dessutom in på verkstad nu har jag bestämt. Det är dags att fixa den en gång för alla så att jag kan köra den dit jag vill, utan att det skall behöva funderas på vad det är som gör att den inte känns bra. Besiktningstider närmar sig och den måste vara klar innan junis utgång, vilket för min del är helst i god tid innan. Jag skall ta en sväng till verkstaden i em med en lista på allt som behövs kollas över, så får vi se vad räkningen säger sedan.

Eftersom vi är förbi den 15 april så är det ju sommardäck som gäller och de bytte jag till redan innan 1 april då vädret inte sade annat. Redan där är det 6000 kr i nya däck, fördelat på förra året och i år (2 däck per säsong), så nog kostar det att ha en fungerande bil. Visserligen är den här i långt mycket bättre skick än den gamla, men med modernare bilar kommer kanske modernare fel och problem, som elektronik och annat skit.

Katterna behöver i alla fall inte in på service och de ligger och dräller på balkongen och tycker våren är prefekt för dem. När de då och då släpar sig in, då är det godis som gäller och sedan försvinner de igen. Rätt så självgående med andra ord. Får inte glömma att handla lite mat åt de små kräken sedan också. Blir väl en sväng efter att jag lämnat in listan på verkstaden och fått en tid att ställa dit bilen. Även jag behöver nog lite mat i skåpen, fast inte så mycket.

Nej, dags att ta tag i en massa så att jag slipper tänka på det när jag är ledig sedan.