Sensommar

Då är semestern slut sedan länge och sommaren lider mot det sista. Vädret har varit så där i år och inte så fantastiskt som många förutspådde. Visst, det var varit fina dagar och det har gått att göra en och annat utflykt, men det var inte vart konstant bra väder, det får jag nog lov att säga. Mycket mer regn än förväntat också. Nåja, det går inte att få allt och vi får väl hålla tillgodo med de dagar vi fick.

Resandet blev lite begränsat också, med bara två egentligen utflykter. En till Uppsala och en till Gränna. Har varit till Arvika ett par gånger också, men inte till kusten. I helgen stor Malung på programmet och jag får lov att säga att minnet från fyrtio år sedan hade blekna mycket och här fanns inte mycket av det jag kom ihåg. ”Vi åter till Malung och köper skinn,” sade jag, men alla skinnbodar jag mindes var borta. Tydligen är inte Malung synonymt med skinn längre.

Hur som helst var det trevligt med en liten utflykt. Vi har bara varit en gång till Värmskog, för sist var det kö till förbannelse så det lät vi bli och en gång har vi varit till Esters Café. Däremot var utflykten till Liljenäs Gård värd minsta droppe bensin, så dit kan jag åka igen. Är ju inte så långt heller där det ligger i höjd med Lillerud mer eller mindre.

Jaja, det är bara Augusti i morgon, så lite fint väder borde det finnas kvar att se fram emot.