Vintern närmar sig

Ja, då är hösten i full gång och med det höstförkylningen. Visserligen har det varit ett par fina höstdagar och solen har visat sig, men ändå. Nå, ska man bli snörvligt så är det bättre att vara det nu än nästa helg när jag åker till London. Ack ja. Får ju dessutom vila en extra timme i och med återgången till normaltid, det som alla okunniga kallar vintertid. Det finns två tider, normaltid och sommartid. Så är det.

Katterna är väl de enda som eventuellt märker omställningen då allt sker en timme senare än vad de är vana vid. Nemi bryr sig nog inte om hon får sova en timme längre, men Lilly undrar nog varför elvafikat dröjer och hennes ostbit och annat gott som hon är van vid blir försenat. Är man en gottegris så är man.

Misstänker att det snart blir dags att byta till dubbdäcken också. Är väl inte lag på det än, men i mitten av november har jag för mig att det är ett måste, även om vi inte sett en endaste snökorn. Fast någon påstod ju att det skulle bli massor med snö i år – och kallt. Vi får se om det stämmer.

Nåja, det är snart gjort och inget att oroa sig för. Nej, lite varmt kaffe för halsen vore inte så dumt så får vi se vad som händer med förkylningen. Blä.