Skottdagen, ett nödvändigt ont

Ja, egentligen borde det vara 1 mars idag, men det är det inte. Jag minns förr när skottdagen faktiskt inföll den 24 februari och inte den sista, vilket fick till påföljd att jag vart fjärde år fick gratulera min kompis Maria den 29:e och inte den 28:e. Just i år passar skottdagen som vilodag, eftersom det var årets fest igår, dvs Oscar. En gala som för en gångs skull fick blågula känslor att svalla. För första gången sedan Ingrid Bergman fick Sverige en Oscar kvinnlig skådespelare. Alicia Vikander tog hem priset för Bästa Kvinnliga Biroll i filmen The Danish Girl, där hon spelade mot min favorit Eddie Redmayne (som också var nominerad med förlorade till Leonardo DiCaprio).

Så det var fest och dracks champagne (Tsarine) och firades hemma i soffan. Visserligen var vi bara fyra och skulle varit åtta om alla kommit, men så är det ibland. Det var under alla omständigheter trevligt och vi höll igång fram till kvart över sex på morgonen, då jag och katterna fick några timmars behövlig vila. Tror hon var strax innan ett när jag gick upp igen för att ta mitt elvafika, en smula försenat. Nemi var ju nöjd, för all de, då hon kunde ligga bredvid och snosa i godan ro vilket inte alltid är fallet då husse oftast vill gå upp precis när hon lagt sig tillrätta.

Det är inte mycket disk att ta rätt på heller, konstigt nog och både kök och vardagsrum var fullständigt drägliga att vistas i utan några större insatser från min sida. Så det betyder att dagen kan ägnas åt lathet, vilket passar mig fint då jag är ledig från jobbet idag. Tack och lov kanske jag skall säga, då det är inventering. Nå, tösera får lösa det på bästa sätt och det vet jag att de gör. Apropå, så hade en av dem bakat vår Oscarstårta (hon är fantastisk på sådant) och den fick mycket beröm från det den kom på bordet till jag ställde resterna i kylskåpet igen. Så jag kan äta tårta till middag idag om jag vill, även om jag misstänker att jag tar med mig den till jobbet i morgon för att avslutas där.

Det såg lte vintrigt ut idag och skottdagen kanske innebär att en och annan får skotta, men här verkade det mest vara rimfrost vilket inte alls är konstigt. Dimman låg tät som grädde i morse och resultatet var ju lagom spektakulärt får jag säga..

Nu skall jag botanisera bland de spel jag har och se om något förtjänar att startas och förgylla återstoden av dagen och kvällen. Det går långsamt idag, som sagt, men det beror mest på att jag är trött. Det blev knappt något i drickaväg för min del igår. Tog två öl under darten och ett glas vin till maten. Sedan blev det ett litet glas likör till kaffet och tårtan och så champagnen vid halv tre då galan började. Det verkade vara ungefär detsamma för de övriga och baren var nästan orörd såg jag när jag skulle plocka bort alla glas.

Så, skotta på ni som behöver. Jag skall ta det lugnt.