Åtta glas

Förutom referens till Alistair MacLeans bok med samma namn eller en period på fyra timmar, så är det ganska långt ifrån ett korrekt antal sådana artiklar i min bar. Där finns bra många fler kan jag säga och som ni kan se av bilden nedan.

Passar också på att visa hur fint det blev i kryddhyllan sedan jag var tvungen att plocka bort allt i den för att få upp dörren till frysen så att vi kunde plocka ut plastbackarna ur den igår…

Så nu är det julfint överallt och jag har dammsugit och plockat undan från igår, diskat och till och med kört en tvättmaskin (och hängt tvätten). Nu ska jag göra nåt att äta och ta det lugnt.

Kung i baren…

Ja inte gick vi under igår som planerat, så alla stollar som reste till nåt berg för att överleva gårdagen hade lika gärna kunna stannat hemma. Det gjorde jag. Ledig och fri och utan några krav eller måsten kunde jag njuta av dagen tillsammans med goda vänner.

Först kom Jimmy, Emeli och Loke och så småningom även Daniel på lite julkaffe. Vi bytte julklappar och hade trevligt. Loke fick en Gosig Kanin och den gosade han mycket med, så det var en bra present tydligen. Emeli fick ett polariseringsfilter till sitt kitobjektiv så nu kan även hon leka lite med reflexer och färger. Det var också uppskattat eftersom hon säger att hon gillar sånt men avskyr att behöva gå runt och kolla och handla grejer till kameran för det är så tråkigt :). Tur att vi kan lätta upp det hela för henne ibland då.

När Loke tagit sina föräldrar med sig hem igen var det dags för mig och Daniel att ta oss an nästa projekt, nämligen att sätta in två nya hyllor i bardisken och byta lysröret mot nya, modernare ledlampor. Först, dock, tog vi hand om att plocka ur lådorna ur min frys, de som är så i vägen för mig pga att jag inte kan öppna dörren ordentligt (kryddhyllan tar i). Det gick fort och vi gick upp på vinden med dem och sedan bar det iväg till soporna med en massa skräp. Slutligen gick vi till affären och köpte lite lunch så att vi skulle stå oss tills det blev kvällsmat.

Ja, det tog hela eftermiddagen och halva kvällen att få ordning på allt i baren kan jag säga. Stackars Daniel skruvade, fixade och trixade med allting så att han blev alldeles utsliten. Visserligen fick han lite energi i form av en London Porter och en Treacle Porter, men när det var klart och det var dags att äta så var han nog ganska sliten. Men det blev väldigt fint och bra och nu är baren sådan som jag ville ha den från början när den byggdes för 20 år sedan. Tänk att allt ska ta sådan tid 🙂

Resten av kvällen ägnade vi åt att slappa och prova årets version av Anchors julöl och en glögg med choklad och chili. Det var gott, båda sorterna.

Sedan insåg vi att jorden borde ha gått under medan vi testade glöggen, men eftersom den inte gjorde det så antog vi att det bara var att fortsätta med livet och allt däromkring.

Idag skall jag ställa tillbaka kryddorna som jag fick plocka ut igår för att komma åt frysen och jag skall ta ett varv med dammsugaren och få bort allt sågspån från igår. Tror även att jag skall flyta om glasen lite i baren nu när det finns plats. Efter detta skall jag inte göra många knop utan det blir nog lite mat en en film eller lite dataspel kanske. Något som jag inte behöver anstränga mig för att göra i alla fall för jag är ledig. Ledig och fri ända fram till den 28 december. Gött götti gött gött det.