Bil(lös)semester

Jag tror att det var tur att jag och Daniel bestämde oss redan innan resan till London, att vi inte skulle ta en tur till Wien i sommar. För det första hade jag inte fått ordning på det jag behövde i bilväg och den var fortfarande obesiktad, med väntande fellista i kölvattnet. Planen hade annars varit att boka hotell för några nätter i Wien, så att vi visste att vi hade rum och sedan ta resten spontant där det fanns något gasthaus med lediga sängar. Ack ja, Wien ligger kvar om två år också. I alla fall är det vad vi räknar med. Bilen gick igenom utan anmärkning, så det var ju glädjande. Någon dag senare hördes dock ett skrammel i motorutrymmet som behövde undersökas.

Problemet med den saken är att det sällan finns plats på verkstäder så här års. Folk har panik innan semestrarna och bilverkstäderna vill också ha lite semester och kanske inte har full styrka till sitt förfogande. Så, även om jag nu vet vad som är fel (nån pump med mera som var löst och behöver bytas), så får jag vackert vänta på att det blir gjort. Bilen står där den står och jag får vänja mig vid att inte ha den på parkeringen, lätt tillgänglig. Det är något som gör att min egen semester, som började igår, inte riktigt bli som jag hade planerat. Turen till Stockholm, lär inte bli av och inte den till västkusten heller. Sedan är det massor av saker som jag hade tänkt göra som kräver någon form av transport.

Nåja, jag får gå, i alla fall dit det funkar och promenera har jag inget emot då jag ändå gör det 7,5 km minst två gånger i veckan (förra gick jag tre). Kilona rasar och det är ju också positivt, då jag tänkte komma form lagom till min födelsedag. 9 kg än så länge, men mer skall det bli.

Vi får se vad som händer nu när jag även får en del andra promenader att ta mig an.

Trallala

Ja, då var sommarens projekt ordnat. I alla fall ett av dem, om jag nu får lust med fler. Daniel var här ett antal timmar på fredagen och hjälpte mig att lägga trall över hela balkongen, en trall som vi sedan klädde in med en mjuk matta att gå på. Mjuk och skön för katterna (som kanske tycker den är skön att klösa på också om jag har otur) och med lite isolering från betongen, vilket borde hjälpa till att hålla den lagom skön större delen av året. Mycket bök var det i och för sig. Allt som var där ute skulle bort först och jag förstår inte var allting kommer från! Tonvis med skräp… fast egentligen inte. Jag har ställt tillbaka allting, för när allt kommer kring så var det inte skräp alls. Några extra stolar, tripoden till mitt teleskop, bokhyllan som skall tjäna som blomhylla, fläkten, bordet och stolarna, samt katternas rullvagn.

Som sagt, det blev väldigt bra och nu njuter jag lite extra av min ”nya” fina balkong. Allt som egentligen behövs nu är nya gardiner, för de jag har har sett bättre tider. Minst sagt. Sedan gör det nog inget om jag får lite blommor att pynta med också. Har inte blivit av, men det är inte så långt till blomsterhandeln. Efter Midsommar jag jag semester, så innan dess borde jag ha klarat av både gardiner och blomster. Hade inte tänkt att jag skulle behöva göra något extra under min lediga tid, utan att allt skulle vara klart till dess. Allt? Ja, lite allmän städning och röj behövs alltid.

Vädret har ju varit på min sida den här helgen också, med sol blandat med lite moln. På fredagen kom det visserligen ett par regndroppar också, men jag har ju varit på balkongen och den är inglasad och därmed i varmaste laget när solen skiner. Daniel gick nog ner 5 kilo bara på vätskeförlust och själv har jag tappat 7 sedan jag kom hem från London. Mer skall det bli, så jag får väl inte sitta på balkongen hela tiden. En och annan promenad får det bli också.

Vi får se vad som händer 🙂